Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові працює унікальна волонтерська група “ТехноХунта”, яка допомагає атошникам

Їх називають “тихі волонтери”, і їх допомога точечна, але багато функціональна. У Харкові працює унікальна волонтерська група “ТехноХунта”, як стало відомо Вісті Ньюс. Місцеві комп’ютерники об’єдналися та допомагають військовим бригадам з усієї України, атошникам і вже демобілізованим із придбанням і ремонтами будь-якої оргтехніки. Як і хто латає розумне залізо з передової, дізналися наші журналісти.

Чергова партія на ремонт. На цей раз із ноутбуком і системним блоком до харківської “ТехноХунти” приїхали з 10-тої Окремої гірсько-штурмової бригади.

“ТехноХунта” – справжній волонтерський проект. Почали зі створення комп’ютерного класу для батальйону “Азов” і зупинитися вже не змогли. Тепер ремонтують, налаштовують, збирають нове зі старого, перепрошивають. Ось так виглядає склад, куди стікається техніка для армійців.

Віктор Степанов, керівник волонтерської групи “ТехноХунта”:

Люди начали помогать – приносили “кто” “что”. Кто компьютер принесет, кто мониторы, кто мыши, кто наушники, кто еще что-то.

Віктор Степанов, керівник волонтерської групи “ТехноХунта”:

Основная проблема сейчас, например, у нас это какая-то, что не хватает рук. Вы сами видите, сколько у нас компьютеров. Просто не хватает рук, чтобы все это делать. Еще одна проблема – финансовая.

Тож комп’ютерщику та електронщику Віктору окрім зборки “заліза” доводиться ще й збирати кошти. Кидає клич у соцмережах. “ТехноХунта” вже з’єднала благодійників України (кілька сервісних центрів ремонтують безкоштовно), небайдужих із Греції, Німеччині, США, Швейцарії та Ізраїлю. Ще б пак, полагоджене передають батальйонам і підрозділам по всій країні.

Віктор Степанов, керівник волонтерської групи “ТехноХунта”:

В Киевский госпиталь отослали, и Новоград-Волынсктй спецназ, туда тоже 4 компа отослали готовых. А также, вот например, зенитчики тут в Харькове. Для них, для психологической разгрузки.

Волонтери, які курсують між зоною АТО та мирною частиною України, наголошують – куди скоріше за Міноборони з потребами бійців справляються групи комп’ютерників-ентузіастів.

Дмитро Пісковець, доброволець, волонтер:

Пишется заявка. Потом 3-4 месяца она пробивается, потом она спускается. Я ни одну заявку, кстати, на оргтехнику, на компьютерные какие-то дела, выполненную в срок, за 3,5 года войны я не видел. Поверьте, я знаю, как минимум 6 бригад.

Що цікаво, харківська “ТехноХунта” “озброює” оргтехнікою те тільки ЗСУ. Не кидають і екс-військових.

Віктор Степанов, керівник волонтерської групи “ТехноХунта”:

Взять бойца, который демобилизовался, но сейчас он пошел учиться. Ему нужен был компьютер для учебы – тоже почему бы нет? Пусть учится!

Військовики, здаючи на починку комп’ютерну техніку, жартують – люди міцніше за залізо. Останнє умов війни не витримує і поламки – справа постійна.

Артур Паплінський, начальник протиповітряної оборони 10-тої Окремої гірсько-штурмової бригади:

Температурные режимы, дождь, слякоть, грязь, пыль. Особенно от пыли очень страдают компьютеры и соответственно летят и вентиляторы, и все остальное. И если это вопрос решить за день-два-три, то помощь наших волонтеров неописуема.

Віктор з однодумцями працюють безоплатно. Говорять, це їх внесок у захист країни.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

2 Відповіді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023