Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові поховали 21-річного розвідника – боєць закрив собою побратима від мінометного обстрілу

Прикрив собою побратима. У Харкові поховали розвідника-нацгвардійця. 21-річний Сергій Михальчук врятував товариша під час мінометного обстрілу. Тіло хлопця зрешетило, і до лікарні його не довезли. Бригада воїна наразі на першій і найбільш небезпечній лінії ООС, і ситуація там, як говорять військові, загострилася.

Алея Слави на харківському кладовищі прийняла ще одного героя. Сергію Михальчуку було лиш 21. Він підписав контракт із Нацгвардією після строкової служби. Розумний і спортивний одразу потрапив в еліту – став розвідником. Вбили сержанта під час мінометного обстрілу. Кинувся прикрити друга.

позивний Тренер:
Не встиг напарник перший в укриття. Сергій виходить, усі осколки прийняв на себе. Але він вчора був на прощанні там під Луганськом. І каже, я дякую Сергію, він дав мені друге життя.

Поранений військовий зараз у лікарні на Донеччині, у нього поранення плеча. Бригада Михальчука стоїть на одній із найважчих ділянок фронту.

Іван Миропольський, командир військової частини Нацгвардії:
Після Нормандського саміту по перехватам ми зрозуміли, що їм дали зелений свет і буквально з п’ятниці пішло ускладнення на нашій ділянці. Так впринципі на кожній ділянці.

В останню путь бійця провели більше півтисячі людей: його родина, побратими, друзі. Надзвичайно добрий – так про нього говорять усі, хто знав.

Олександр Грянік, директор школи Сергія:
Я знаю, що у вашої сім’ї є така надзвичайна ознака, що батько Серьожі, коли працює на землі, він із нею розмовляє. І мені здається, що саме любов до нашої землі, і породила таку надзвичайно чудову дитину.

Ольга Науменко, перша вчителька Сергія: 
Сонячною дитиною, позитивною. Дійсно, таким він був. Дуже доброю. Ніколи не з ким не конфліктував. Приходив у клас, наводив порядок. Такий був газдою нашого класу.

Сергій був молодшим із 6-ти дітей у родині. Він хотів одружитися та мати сім’ю. Побратими представили 21-річного нацгвардійця до найвищої нагороди – звання Героя України посмертно.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023