Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові почали розглядати в суді справу побитого журналіста Вадима Макарюка

За 7 місяців після побиття харківського журналіста Вадима Макарюка справа нарешті дійшла до суду. Ще 7 червня його жорстоко побила група молодиків, коли він знімав матеріал на місцевому ринку Барабашово. Камеру розтрощили, а Вадим опинився в реанімації з крововиливом у мозок. Зараз оператор СН Вісті та Новин 24 каналу отримав інвалідність, і досі права рука не працює на повну силу. Щоб продовжити лікування, захист потерпілого планує подати цивільний позов на близько 600 тисяч гривень. На лаві підсудних четверо. Усі свою провину на засіданнях із обрання запобіжних відкидали. 16 січня підготовче засідання довелося перенести. На слухання не прийшли адвокат і один із підозрюваних. Молодикам інкримінують одразу 3 статті, і зокрема, перешкоджання роботі журналіста. Трьом чоловікам загрожує умовний термін, а ось одному  в’язниця. Слухати справу мають почати 10 лютого.

Вадим Макарюк, побитий журналіст:
Дали инвалидность 2-я группа сейчас. 2-я группа на год. С камерой не могу работать, потому что рука устает. Рука устает очень быстро. Реально надел камеру, но….

Сергій Перепелиця, адвокат потерпілого:
Поданий цивільний позов до суду більше ніж на 600 тисяч гривень. Тому ми будемо чекати наступного засідання, коли позов буде прийнято і справу призначать до розгляду.

Руслан Чуб, прокурор:
Вже другий раз не прибуває захисник на судове засідання. Ми вважаємо, що це є безпосереднім затягуванням судового процесу. Строк покарання відносно одного з обвинувачених  це Козлюк  за частиною 4 статті 296 ККУ є позбавлення волі строком до 7 років.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023