Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На Харківщині переселенка з Луганщини шиє унікальні розвиваючі книжки для малечі

Казковий світ на наліпках і ґудзиках. У Чугуєві переселенка з Алчевська шиє унікальні розвиваючі книжки для дошколяриків, як стало відомо Вісті Ньюс. Світлана Мануйлова хоче започаткувати свою справу і для цього вже закінчила бізнес-школу. В області діють кілька проектів для внутрішньо переміщених осіб із Донбасу та Криму. Щойно майстриня завоює грант, почне на потоці шити тканеву літературу для інклюзивних українських садочків. Цікаво, що у світі вже вподобали м’яку хендмейд казку.


Гратися, пізнавати світ, розвивати моторику. І все це разом із батьками.

Софія, 4 роки:
Тут есть одежда. Но нужно открыть нам куклу. Вот тут вот. А потом застегиваешь.

Соня довго не хотіла розмовляти. І мама вчила її на книжках із тканини. Тепер жінка сама шиє дітям кольорову розвиваючу літературу.

Світлана та Софія:

– Это повышает словарный запас, развивает речь ребенка.
– Вот такое платьишко.

Світлана з сім’єю переїхала до Чугуєва з Алчевська у 2015-му. На Луганщині лишили все: житло, роботу, близьких. Виїхали з окупованої території, адже бачили майбутнє дітей саме в Україні. Поки роботу тут не знайшла, але відкрила покликання.

Хендмейд книжки вже гортають малюки в Україні, Канаді та Росії. Днями зшитий альбом казок під назвою “Михасик” полетить до Швеції.

Світлана Мануйлова, переселенка з Алчевська:

Задание у меня было от украинской бабушки украинскому внуку. Поэтому я использовала сказки, которые сама рассказываю своему ребенку. Все герои для Репки есть, и Колобок, и Заюшкина избушка, животные домашние-дикие.

Її мистецтво називають “тихі книги”, адже звичних написаних рядків тут не знайдеш. Та майстриня з назвою не погоджується. Наліпки, гудзики, головоломки, навіть риболовля та театр для пальців – усе для читання вголос.

Світлана Мануйлова, шиє розвиваючі книжки:

Это не такая книга. Многие пишут “тихая книга”. Я шью “тихие книги”. Я не шью тихие, я шью для занятия мамы с ребенком.

развивающая книга, переселенка, ВПО, новости Харькова, новини Харкова

Світлана хоче, щоб її книги допомогли говорити якомога більшій кількості дітей. Для цього стала учасником школи підприємців для внутрішньо переміщених осіб. У Харківській області діють декілька проектів, завдяки яким переселенці можуть написати бізнес-план. Із 2015 року майже півтисячі ВПО вже закінчили підприємницькі курси.

Олександр Чумак, Президент Асоціації приватних роботодавців:

Бизнес-план позволяет привлечь финансирование. За период действия проекта мы лично, наша организация предоставила 54 гранта на общую сумму 2 млн 360 тысяч грн, но ребята не стоят на месте, они привлекают деньги из других источников.

развивающая книга, переселенка, ВПО, новости Харькова, новини ХарковаГоловною метою Світлани є грант, на нього хоче відкрити майстерню.

Світлана Мануйлова, переселенка з Алчевська:
В моем представлении это мастерская, открытая для общего вида, чтобы проходящие могли видеть. И чтобы какие-то экскурсии могли приходить, даже детские, чтобы посмотреть, как создается книга.

Наступну книжку майстриня хоче створити у співпраці з логопедом, щоб її ігрова література професійно допомогла особливим дітям. У перспективі авторка хоче шити м’які альбоми до інклюзивних садочків усієї України.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023