Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові незрячі збирають гроші на ремонт гуртожитку – потрібно 750 тис. грн

Сподіватися тільки на себе та на небайдужих людей. Мешканці харківського гуртожитку для незрячих і слабозорих людей збирають кошти на порятунок свого дому. Будинок на грані повної руйнації, адже влада на жодному рівні не бере відповідальність за долю 7 десятків людей.

Вісті раніше показували стан осель у гуртожитку: протікаючі дахи, пліснява, тріщини в стінах. Сума, яка збереже дім для харків’ян, сягає 750 тисяч гривень.

Гуртожиток для незрячих продовжує руйнуватися, а його мешканці у відчаї дочекатися допомоги, вийшли з акцією під мерію. Двоповерхівка в Харкові давно аварійна, але в ній і досі живуть близько 70 людей. Майже всі або не бачать, або мають серйозні проблеми з зором. Люди зверталися до міської та обласної влади, їздили до Адміністрації Президента. 27 лютого у день сесії Харківської міської ради мешканці гуртожитку принесли намети  продемонструвати, що скоро їм доведеться ночувати тут.

гуртожиток незрячі УТОС новини Харкова

Дмитро Крупка, мешканець гуртожитку для незрячих людей:

Змін ніяких немає. Ось тільки ми якусь акцію проведемо, ніби якесь пожвавлення є. А за тиждень все це знову іде в минуле, і про нас забувають. Нас не чують, просто не чують.

Мешканці вирішили просити допомоги у громади. На порятунок для їхньої двоповерхівки необхідно менше мільйона гривень. Фірма для реконструкції будівлі вже є.

Даніель Солодчик, громадський активіст:

Ми збираємо 749 тис. гривень. Це кошти, приїхала підрядна організація, яка буде робити ремонтні роботи: ремонт даху, ремонт душової кабіни, маленький ремонт стін, які треба провести, та вивести плісняву з кімнат.

Активісти вже 7 місяців намагаються знайти відповідальних за гуртожиток. Збір грошей почали як протест проти бездіяльності органів влади. 27-го лютого від мешканців подали чергове звернення до міської влади.

Даніель Солодчик, громадський активіст:

Наша основна акція – не зібрати кошти з людей. Тому що це виконувати повинна Харківська міська рада – повинна виділяти кошти на життя незрячих у тому числі людей. Вони повинні виділяти кошти на покращення житлових умов, вони їх не виділяють.

Гуртожиток із 1958 року будівля капітально не ремонтувалася. У будівлі живуть 32 сім’ї із 8 маленькими дітьми. При цьому у двоповерхівці немає робочого душу, у кімнатах пліснява, дах тече, стіни мають щілини в яких з кімнати можна дивитися на вулицю. Реквізити для допомоги:

Номер карти Приват ⬇️
5168 7427 2546 3420
Крупка Дмитро Володимирович
FB Дмитра⬇️
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007094979294

Детальна інформація⬇️
https://www.facebook.com/100015441812279/posts/509425609582162?sfns=mo

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023