Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові назвуть вулицю на честь Георгія Тарасенка

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що одну з міських вулиць переназвуть на честь Георгія Тарасенка.

Цього дня рік тому у боях за Харківщину загинув командир добровольчого формування «Фрайкор» Георгій Тарасенко (позивний – «Жора»). Георгій став першим добровольцем з початку повномасштабного російського вторгнення, який був удостоєний найвищого ступеня відзнаки в Україні – звання Героя України (посмертно). Жору я знав особисто. І поважав його як справжнього патріота Харкова та України. Він був першим у своїй справі й опікувався вихованням у молоді любові до своєї країни. Саме завдяки таким захисникам ми живемо сьогодні та віримо в наше завтра.

Прізвище Героя України носитиме вулиця Плеханівська.

Георгій Тарасенко загинув, звільняючи село Мала Рогань. Платформа Меморіал пам’яті в некролозі про військового розказує про нього:

“25 березня добровольці пліч-о-пліч із підрозділами 92-ї механізованої бригади ЗСУ, тероборони та поліції пішли у контрнаступ на харківському напрямку. Їм вдалось визволити від російських окупантів села Мала Рогань та Вільхівка на Ізюмському напрямку. Жора йшов першим у складі бойової групи і загинув під час бою. “Ворога обов’язково буде знищено й вигнано з українських земель. Не дозволяймо їхнім сподіванням зломити нас. Вірмо в українських захисників”, – написав Георгій у своєму Facebook в день загибелі. У Георгія залишилися батьки та кохана, із якою вони невдовзі збиралися одружитися”.

Для довідки: для майбутньої вулиці Героя України Георгія Тарасенка це вже буте четверта назва. Першою була Таганрозька, бо вела в бік Таганрогу. Другою – Петинська – на честь колезького радника Петіна, чий будинок знаходися на вулиці. Теперішня назва була дана вулиці в 1919 році на честь Георгія Плеханова теоретика і пропагандиста марксизма.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023