Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові готують прем’єру наймасштабнішого балетного шоу України. «Спартак» незабаром!

Наприкінці березня на сцені «Схiд Опера» (Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. Лисенка) відбудеться прем’єра балету «Спартак» на музику А. Хачатуряна, в якому братимуть участь близько 200 артистів балету, опери та хору під керівництвом всесвітньо відомого балетмейстера-постановника Георгія Ковтуна.

«У сучасному світі спостерігається тенденція стирання граней між окремими напрямами мистецтва. Ми хочемо здивувати українського глядача не лише новим підходом до відомого історичного героя, який буде зовсім «інакшим», але й різними засобами, доступними нам, синтезувати класичний балет, сучасний танець, музичне оркестрове мистецтво, хоровий спів, циркові і каскадерські можливості в потужний живий театральний «блокбастер», – заявив генеральний директор – художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Олег Оріщенко.

Уперше за всю історію постановок «Спартака» в різних редакціях на сцені «Схід Opera» прозвучить повна оновлена партитура музики великого вірменського композитора А. Хачатуряна за участю хору театру. Нестандартна постановка балету з використанням акробатики, нове провокаційне лібрето, масові оргії і битви, напрочуд чуттєві любовні сцени, – усе це покликане зробити «Спартак» наймасовішим і найвидовищнішим балетом України.

Після прем’єри в Харкові новий «Спартак» планується показати глядачам Києва, Одеси, Львова і Дніпра. Реалізація такого масштабного для класичної культури балетного проєкту стала можливою за підтримки великого бізнесу.

«Ми дякуємо за фінансову допомогу нашим партнерам: генеральному спонсору театру банку «Восток», компанії «SUNOIL» та Салтівський м’ясокомбінат» не лише за ефективне приватно-державне партнерство, але й за таку важливу і необхідну зараз синергію культури і бізнесу», – зазначив перший заступник генерального директора «Схiд Опера», керівник проєкту Ігор Тулузов.

Для довідки:
«Схiд Опера» (Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Н.В. Лисенка – один з найстаріших українських музичних театрів, заснований в 1875 році. Зараз в репертуарі театру налічується 42 оперних і 29 балетних спектаклів. За останні 5 років театр реалізував 25 прем’єрних показів в Україні і закордоном.

Банк «Восток» – універсальний комерційний банк з українським капіталом. Надає повний спектр банківських послуг юридичним і фізичним особам. Банк працює з 2012 року і входить до складу «FOZZY GROUP» – найбільшої торгово-промислової групи України. Головні переваги банку – сучасні банківські продукти, мобільність, гнучкість і клієнтоорієнтований сервіс. В основі стратегії банку лежить розвиток інноваційних технологій.

Національна мережа АЗС «SUNOIL» представлена в Київській, Сумській, Одеській, Дніпропетровській, Закарпатській, Хмельницькій, Миколаївській, Херсонській і Харківській областях. Налічує 140 АЗС по Україні. Компанія працює в економ-сегменті і надає вигідні ціни на паливо.

Об’єднання «Салтівський м’ясокомбінат» – лідер в галузі м’ясопереробки України з розвиненою мережею роздрібної торгівлі. Включає: ТОВ «Салтівський м’ясокомбінат» (Харків), ТОВ «Київський м’яскомбінат» (Київ), ПАТ «Богодухівський м’ясомбінат», ТОВ «Бердянські ковбаси» (Бердянськ). Власні торгові марки: «Салтівський м’ясокомбінат», «Богодухівський м’ясомбінат», «Бердянський м’ясокомбінат», Ristorante Bruno, «Смакуй Українське», «Наталка», «Династія м’ясна», «Слобожанські ковбаси».

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023