Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові дивовижне народження – перший червонокнижний орангутан в Україні

В Україні вперше народилося дитинча орангутана. Малюк, без перебільшень, є дивом. По-перше, це червонокнижний вид, по-друге, ці тварини у неволі рідко дають потомство. Унікальне поповнення з’явилося в Екопарку, у Понки та Василя. Як назвуть самого 2-місячного руданя, ще не відомо. Прізвисько обиратимуть усім містом на голосуванні.

Це Понка і її малюк. Руданю 2 місяці, а він вже наробив галасу на всю країну. Він сенсація – перший народжений в Україні орангутан. У неволі ці примати практично не дають потомство.

Лариса Олійник, кіпер, вихователька маленьких приматів:

У нее роды были тяжелые. Она нам его отдала. Сутки мы его кормили смесью. А на следующий день как прицепили, так он от нее ни разу не оторвался.

Кіпери сюрпризу від Понки та Василя аж ніяк не очікували. Помітили, нову поведінку у самиці. Далі всі підозри підтвердив тест.

Вікторія Бабіч, кіпер, нянька для маля:

Наша Поночка была, ну такая, могла и укусить исподтишка. А во время беременности стала такая добрая, общительная.

Малий народився в жовтні. У перший місяць диво нікому не показували. І мама, і її помічники вчилися поводитися з дитинчам. Понка вигадала лайфхак із пелюшок і носить малого у слінгу. А помічники підстраховують молоком малого і солодощами маму. Тата від процесів виховання поки відсторонили.

Он курносый как папа, мы нашли фотографии, где папа молодой. У него такой же нос.

Зараз у харківському Екопарку 8 орангутанів. Окрім малюка всі іноземці, привезені з-за кордону. У кожного свій характер, кіпери жартують, що руде маля буде першим з українським менталітетом.

Лариса Олійник, кіпер, вихователька маленьких приматів:

Орангутаны очень хорошо понимают человеческую речь, даже когда между собой разговариваешь, они все понимают. Так что они все знают, хорошо откликаются на свои имена. И что можно, что нельзя, они очень хорошо понимают.

Наступні місяці маля буде з мамою. Далі потрапить до орангутанівського дитсадочку. Дитинство в цих людиноподібних приматів триває до 6 років. А пару рудому шукатимуть після 8-ми. До нового року в нього з’явиться ім’я – його обирають усім містом на голосуванні. Поки ж виховательки звуть малого – Месі.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023