Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові дома прикрасили рідкісні птахи та рослини – новий мистецький квест просто на стінах

Харків заполонили рідкісні птахи та, не зважаючи на пізню осінь, рослини. Як стало відомо Вісті Ньюс, художник Денис Стадник створив 2 десятки графіті в центрі міста – на кожній зникаючі види пернатих: чиж, очеретянка, сиворакша. Окремо промаркував будинки рідкісними зразками флори – на будинках сон, баранець, ковила, лапландська верба тощо. Усіх їх вже дуже важко побачити в місті, хоча їх ареал життя – саме Харківська область.

Енциклопедія на стінах будинків. Денис Стадник оселив у центрі Харкова рідкісних птахів і рослини. Найбільше червоно- та зеленокнижних видів на вулиці Ковальській. Чижа та очеретянку вмістив у брошки. Їх розмістив біля вказівників адрес.

Денис Стадник, автор марок-графіті:

Намагалися брати більш маленьких пташок, тому що при збільшенні вони виглядають більш помітними. От наприклад, сова вона являється виключенням – вона зображена десь у натуральну величину. І за ідеєю сама форма здається цікавою – людина, коли шукає певну адресу, номер дома необхідний, вона знаходить щось неочікуване. І це з такого неочікуваного вау-ефекта!

Рослини оформив інакше – малюнки причеплені до стін ніби марки на конвертах. Як виглядають ковила і лапландська верба автору та його помічникам довелося підглядати.

Катерина Буштрук, співавторка міні-графіті:

Я більшість із них не знала, і тому для мене більшість – це відкриття. І дуже приємне відкриття, тому що вони всі дуже гарні і різні.

Унікальна об’ємна техніка дозволила майстрам зробити непомітне видимим. Автори сподіваються, що мініатюри стануть новим міським квестом. Їх шукатимуть туристи, а самим городянам міні-мурали нагадають про зникаючих сусідів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023