Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харкові дали довічне позбавлення волі за “полювання” на іноземців

У Харкові засудили до найвищої міри покарання Віталія Каднічанського, як стало відомо Вісті Ньюс. 28-річний чоловік визнаний винним у вбивстві та шести замахах на вбивство. Свої злочини чоловік вчинив на расовому підґрунті – він нападав на іноземців і людей, які здавалися йому схожими на мешканців інших країн. У підсумку, вбитий Каднічанським виявився українцем. Засуджений наніс юнаку кілька десятків ударів ножем. Треба сказати, що це вже другий вирок у справі. Більше про резонансну справу дізналися наші журналісти.


У травні 2012 року Віталій Каднічанський їздив до Харкова з села Безруки “полювати” на іноземців. Прокуратура довела, що чоловік через расову ненависть здійснив кілька нападів на вихідців з Азії та Африки.
Владлен Слон, прокурор Харківської місцевої прокуратури №1:
У нього 4 епізоди замахів на вбивство, один закінчений епізод по вбивству. У всіх випадках замаху на вбивство було по 2 потерпілих.
У прокуратурі наголошують, підсудний нападав у безлюдних місцях, бив ножем у життєвоважливі місця та лишав стікати кров’ю. Від рук Каднічанського загинула одна людина – харків’янин В’ячеслав Сичов. У чоловіка на тілі виявили десятки ножових поранень. Дзержинський суд Харкова підтримує прокуратуру і Каднічанському дають найвищу міру, передбачену законом України:

По совокупности преступлений окончательно определить наказание путем поглощения менее строгого наказания более строгим в виде пожизненного лишения свободы. Срок отбывания наказания исчислять от 20 мая 2012, со дня фактического задержания.

Цікаво, що це вже другий вирок у справі Каднічанського. Спочатку чоловіка засудили до 10 років, молодика виправдали за найтяжчим інкримінованим йому злочином – вбивством. Мовляв, у цьому змусили зізнатися під тортурами. Крапку у так званому тиску на підсудного поставила прокуратура.
Владлен Слон, прокурор Харківської місцевої прокуратури №1:
Його було виправдано, оскільки до нього, нібито, застосовувалось міра фізичного впливу на досудовому слідстві. На даний час такі підстави не знайшли свого підтвердження, була проведена прокуратурою відповідна перевірка. Після чого було закрито справу за відсутністю складу злочину в діях працівників поліції.
Мати чоловіка і після 5,5 років у судах не вірить у вину сина.
Мати засудженого:
Я не вірю ні одному слову! Ви підіть у судді спитайте, де вона взяла пожизненеДітьо шло з роботи.

Не вважає себе винним і сам Каднічанський. Тож вирок суду буде оскаржувати. Адвокат наголошує, що расизм як мотив притягнутий у справі необґрунтовано.
Лідія Луконян, адвокат Центру безоплатної допомоги:

Апелляция будет подана в обязательном порядке, поскольку Кадничанский в ходе досудебного следствия признавал себя виновным. В ходе судебного разбирательства он отказался от того, что он совершал данные преступления категорически и утверждал, что к нему применялись меры незаконного воздействия со стороны органов следствия. В связи с этим он вынужден был взять на себя и оговорил себя в данных преступлениях.
5 лютого Каднічанського, керуючись експертизами та показами свідків, визнали винним за всіма статтями, це і вбивство, і замахи на вбивство, і незаконне зберігання боєприпасів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023