Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У харківському пансіонаті для похилих били пенсіонера – знущання санітарки

Скандал у Харківському геріатричному пансіонаті, як стало відомо Вісті Ньюс. Санітарка побила віником та облаяла немічного лежачого пенсіонера. Її колеги не просто не зупинили побиття, а погрожували лишити чоловіка вечері. Випадок набув розголосу лиш через те, що напад зняли на відео. І ролик потрапив у мережу. Зараз цією справою вже займається прокуратура. Але активісти, що опублікували шокуючу поведінку жінки, запевняють – у пансіонаті для стареньких така історія далеко не перша.

На відео Вікторія Нвачукву – санітарка Хорошевського геріатричного пансіонату. Жертва жінки – її підопічний, 67-річний чоловік. Під регіт присутніх йому перепаде ще й ляпас, далі – погрози від персоналу.

Санітарка накинулася на лежачого чоловіка, бо він зняв свій памперс і забруднив підлогу довкола ліжка. Тим саме віником, що прибирає, жінка й почала його “виховувати”. Шокуюче відео днями випадково потрапило в мережу. Його зняла напарниця мучительки. Каже, хотіла віднести відео директору закладу. Але з часу, коли стався цей інцидент, минув майже місяць. А вся зміна продовжувала працювати до 10-го жовтня.

Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА:

Усі ці працівники, які брали участь у цій ситуації і яких ми бачили на відео, станом на сьогодні всі звільнені.

Звільнена героїня ролику від камер не ховається. Переконує, що так повела себе вперше за майже півтора року роботи тут.

 Вікторія Нвачукву, побила підопічного в пансіонаті:

Когда я начала менять памперс, он начал приставать ко мне, начал щупать, мне, допустим, это неприятно. И в этот момент я ударила его, и все. Хотя такого у нас не было, я об этом, конечно, сожалею.

Її також звільнена колега говорить протилежне.

 Тетяна Конунікова, звільнена напарниця санітарки:

Вита выругалась и говорит, пойдемте я вам покажу, как надо воспитывать мужчин. Ну, она постоянно так, на понтах, кричит все время, ругается. И я поняла, что будет что-то криминальное, я включила втихаря видео.

У Хорошевському геріатричному пансіонаті зараз 277 постояльців. Побитого Сергія Жарікова привезли сюди в серпні. Він лежачий, хворіє на серце та діабет. Його поведінку сусіди та персонал називають доволі агресивною. Але коли агресію проявили стосовно нього, захистити чоловіка спробував тільки один із його сусідів. Сергій для розмови ледь сідає на ліжку та розповідає, як із ним поводяться.

 Сергій Жаріков, побитий пенсіонер:

И по лицу, и по коробу – везде бывает. И щелчок, короче, лишь бы куда было ударить.

Керівництво пансіонату почало перевірку після ролику. Тут називають інцидент “безглуздим випадком”, і обіцяють поновлювати звільнених не будуть.

Олександр Мельник, директор Хорошевського геріатричного пансіонату:

В общем все нормально. Все хорошо. Такого за время моей работы – это первый случай. Я в шоке!

А ось активісти, які й розповсюдили відео в мережі, переконують, випадок знущання в закладі для людей похилого віку неєдиний. Їм скаржилися і підопічні, і працівники.

 Іван Вирізуб, представник громадської організації:

Лежачие люди начинают плакать и отворачиваются. Они говорят, найдите кого-то посмелее, мы боимся говорить. Там бабушки неходячие. Там 5-й этаж неходячий. Она сходила под себя, не хотят убирать, приходят, начинают бить.

Тетяна Конунікова, звільнена напарниця санітарки:

В том году было, эту женщину втихаря уволили, огласки ничего не было. Там женщина была на сутках, купала бабушку и ошпарила ее кипятком.

Поки 3-х працівниць звільнили за згодою сторін. Але щодо санітарки-мучительки керівництво планує змінити формулювання. А прокуратура вже розпочала розслідування за фактом ймовірних знущань над мешканцями геріатричного пансіонату. Якщо це доведуть, жінці загрожує до 5 років ув’язнення.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023