Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відсвяткували День знань

День знань відсвяткували у Харківському національному університеті внутрішніх справ, як стало відомо Вісті Ньюс. Захід відвідали Голова Наглядової ради університету, член Колегії МВС України, народний депутат України Ірина Єфремова, начальник Департаменту кіберполіції НПУ генерал поліції третього рангу Сергій Демедюк, також представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських, ветеранських організацій, а також батьки й численні гості. Першокурсники отримали символічні атрибути навчання – «Залікову книжку» та «Ключ до знань ». Чому будуть навчати у провідному силовому ВИШі країни цьогоріч дізналися наші журналісти.

Вони обрали навчання в силовому ВИШі в досить складний і важливий для країни час, вирішили захищати права громадян. Понад 3 000 поліцейських, працівників різних правоохоронних структур, юристів, психологів, фахівців із кібербезпеки, економістів цьогоріч прийняв до навчання Харківський національний університет внутрішніх справ. ВИШ працює з 1994 року.

Олександр Бандурка, академік Національної академії правових наук України:

«Девіз університету – «Знання. Закон. Честь». Знання треба поповнювати щоденно, орієнтуватись на закон треба щоденно, честь берегти – щоденно!

В університеті вважають, що обрана професія є відповідальною місією, яка під силу лише справжнім патріотам своєї країни.

Ірина Єфремова, голова Наглядової ради університету, член Колегії МВС України:

Як змінюється той склад дітей, які приходять на 1 вересня. Я 3-ій чи 4-ий рік приїжджаю – це абсолютно різні діти, які вони натхненні, просякненні патріотизмом, як світяться їх очі. Я надіюсь, що вони вибрали ту професію, яка буде супроводжувати їх все життя, безумовно складно зараз, тому що, ми будуємо країну і вони теж її будівники. І хотілося б, щоб вони повертались вдячними до своїх професорів.

Від голови Національної поліції України генерала поліції другого рангу Сергія Князєва першокурсників привітав начальник Департаменту кіберполіції НПУ Сергій Демедюк.

Сергій Демедюк, начальник Департаменту кіберполіції НПУ:

Це основний заклад, напевно, єдиний в Україні та й у пострадянському просторі, який випускає кіберполіцейських. Потрібно знайти не лише викладачів, які будуть їх готувати, а й постійно слідкувати за тим кіберпростором, який нас оточує, а він нас оточує на 99%.

У ХНУВСі вчаться вступники з усіх регіонів країни, але найбільше до навчання після Харківської області, вступають із Донецької та Луганської областей.

Валерій Сокуренко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ:

От сьогодні отримали нагороди наші працівники – це учасники бойових дій, це люди, які пройшли через пекло там на Сході й передають свій досвід. Ми вдячні особисто Арсену Борисовичу Авакову, керівництву Міністерства, керівництву Національної Поліції за ту увагу, яка приділяється ВУЗу за фінансування, яке сьогодні маємо. Техніка, яка стоїть, це є в Міністерстві, в Національній Поліції і використовується у підготовці наших слухачів, курсантів, магістрів. Впевнений, що вони будуть краще ніж були вчора і ми цим пишаємось.

Так продовжує династію правоохоронців Юрій Рескаленко.

Юрій Рескаленко, курсант 1-го курсу:
Мій батько працює в правоохоронних органах і одного разу він взяв мене з собою на роботу. Я мав необережність зайти в відділ кримінальної поліції, де власне спостерігав як працюють ці люди і мене це зацікавило і я твердо вирішив присвятити себе цій професії та нашій державі.

А ось майбутній працівник кримінальної поліції відразу з першого курсу долучилась і до художньої самодіяльності університету.

Тетяна Ковальова, курсант 1-го курсу:
Вирішила піти в художню самодіяльність, тому що, раніше займалася цим і не можу жити без цього, завжди хочеться проявляти себе.

Завершились урочистості до Дня знань показовими виступами почесної варти, колективу художньої самодіяльності та курсантського ансамблю барабанщиць.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023