Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харківському аеропорту вшанували подвиг кіборгів

У Харківському аеропорту віддали шану відтепер вічному ДАП і його захисникам, як стало відомо Вісті Ньюс. У залі міжнародного летовища вшанували подвиг кіборгів. Концерт-реквієм одномоментно пройшов у 9 містах України. Донецький аеропорт перестав існувати 21-го січня 2015 року.

21-го січня, 4 роки тому, стіни Донецького аеропорту не витримали й захисники, що тривали оборону 242 дні, були змушені відступити. Тільки за останні дні утримання ДАП загинули півсотні військових. На честь полеглих відтепер щороку в найбільших аеропортах України звучить музика.

У Харкові третій рік поспіль у фойє летовища виступає зведений оркестр Національної Академії Нацгвардії України та Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба. 40 музикантів зіграли класичні твори та “Молитву за Україну”.

Андрій Чебанов, військовий диригент оркестру Національної Академії Нацгвардії України:

Коли ми військові музиканти і підтримуємо нашу армію, я наголошую на тому, що це дуже важливо. Вони повинні знати, що ми і морально, і іншими силами підтримуємо наших військових.

До харківського аеропорту прийшли і ті, хто захищав знищений ДАП.

Борис Рябуха, військовий, захищав Донецький аеропорт:

2 месяца с октября по декабрь месяц был задействован в обороне Донецкого аэропорта, это множество людей, подразделений. Скажем так, это далеко не чужое место. Для нас это память на всю жизнь. Тот человек, который будет его отстаивать, должен сделать его монолитным.

Пасажири та льотчики зупинялися послухати оркестр, кілька десятків людей спеціально зранку понеділка приїхали, аби взяти участь у вшанування людей, яких за мужність прозвали “кіборгами”.

Юрій Покусай, командир повітряного судна:

Дуже символічно, що той аеропорт, який захищали наші герої, це такий же аеропорт був, який, на жаль, був знищений терористами. І дуже символічно, що в аеропорту.

У самому ж ДАПі спів звучав навіть в останні дні його існування.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023