Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харківській області ПриватБанк відновив видачу «теплих» кредитів для ОСББ

На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України прийнято рішення щодо виділення додаткових 100 млн грн на програму енергоефективності для ОСББ у 2018-му році. ПриватБанку надано 46,2 млн грн, що становить майже половину цільових коштів, виділених державою. Наразі триває етап підготовки підписання додаткової угоди між Державним агентством енергоефективності та енергозбереження України та ПриватБанком. До моменту підписання угоди банк приймає заявки на кредитування від ОСББ та ЖБК, при цьому документи, що підтверджують витрати ОСББ, клієнтам необхідно надати в банк до 30 листопада.

Харків ПриватБанк

ОСББ та ЖБК, у рамках державної програми енергоефективності «Теплі кредити», зможуть отримати у ПриватБанку кошти на строк до 7 років з найнижчими серед банків ставками – до 18%, без додаткових умов і прихованих комісій. Але насправді реальні витрати можуть бути значно меншими. За умовами програми, ОСББ та ЖБК, що оформили теплі кредити в ПриватБанку, гарантовано отримають державну компенсацію від 40% до 70% суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів (в залежності від кількості субсидіантів в будинку).

Згідно з обласною програмою – ще 20% суми кредиту  відшкодовується з обласного бюджету. Крім того, до підтримки енергоефективних заходів, які впроваджуються в багатоквартирних будинках ОСББ і ЖБК, приєднуються і окремі місцеві ради. Наприклад, відшкодування частини «теплих» кредитів здійснюється з місцевих бюджетів міст Лозова, Чугуїв та Харків.

Так, лише у жовтні чергові компенсації отримали два об’єднання співвласників багатоквартирних будинків на загальну суму 63,3 тисяч гривень. Як повідомляють у Харківській облдержадміністрації, за рахунок кредитних коштів в будинках ОСББ встановлено енергозберігаючі вікна та двері в місцях загального користування: під’їздах, підвалах, технічних приміщеннях, горищах. В цілому з початку року за обласною програмою «теплих» кредитів компенсацію з обласного бюджету виплатили 31 ОСББ і ЖБК області на загальну суму близько 1,3 мільйона гривень.

Як показує досвід тих ОСББ та ЖБК, які вже скористалися програмою, найбільш ефективним є комплексна тепломодернізація багатоповерхівок, – розповідає керівник напрямку малого та середнього бізнесу ГРУ ПриватБанку у Харківській області Наталія Найпак. – Комплексні заходи більш ефективні, ніж утеплення окремих квартир. Повне утеплення будинків дозволяє зменшити рахунки за опалення вдвічі та більше. Саме через це вже наступного року державну програму тепломодернізації буде змінено. Гроші та компенсацію будуть виділяти лише на крупні проекти, що охоплюють комплексну модернізацію будинків.

Щоб встигнути подати заявку та для консультації за програмою теплих кредитів представники ОСББ можуть звернутися до будь-якого відділення ПриватБанку. Для отримання компенсації необхідно до 30 листопада надати банку документи, що підтверджують цільове використання коштів (акти виконаних робіт і видаткові накладні). Докладніше про “теплі кредити” та типи компенсацій можна дізнатися на сайті банку.

Протягом 2018 року з першого траншу державних коштів у ПриватБанку Харківської області теплі кредити отримали 21 ОСББ та ЖБК на загальну суму 3 700 000 гривень.

Джерело

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023