Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харківській області на карантині 34 навчальні заклади

На Харківщині у Первомайську повністю або частково закрили найбільше шкіл – одразу 7, як стало відомо Вісті Ньюс. У регіоні епідпоріг захворюваності на гострі респіраторні захворювання перевищений майже на чверть від норми. Цікаво, що в самому Харкові рівень ГРВІ школярів навіть менше, ніж зазвичай у грудні.

Харківські школи ГРВІ та грип поки обходять стороною. Другокласниця Маша поспішає після уроків на англійську. У шкільному житті дівчинки карантину ще жодного разу не було. У родині взимку подвоюють вітамінне харчування.

 Маша, другокласниця:

У меня есть мандарины, яблоки, бананы. Папа приносит.

Анна Миколаївна, бабуся школярки:

Побольше чая пить – чай из трав пейте, калина, малина.

І поки у Харкові школи працюють у звичному режимі. В області ж вже з кінця листопада почали закривати навчальні заклади на карантин. Станом на вівторок на Харківщині 34 школи або закриті повністю, або навчання призупинено в окремих класах. У деяких класах до 68% хворих.

Володимир Ігнатьєв, заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА:

У Вовчанському районі 4 школи, 1 дошкільний підрозділ. Це із таких, де найбільше. У місту Куп’янськ 4 школи закриті повністю, 4 частково, у них 20 класів. У місті Первомайському закрито 7 шкіл.

У районах Харківської області епідпоріг захворюваності на ГРВІ перевищений на понад 23%. Але він ще тримається у межах середнього.

Алла Советнікова, гол. спеціаліст відділу ГУ Держпродспоживслужби області:

В области уже отмечается превышение эпидпорога по данным Державної установи (Гос. учреждения – ред.) Харьковского областного лабораторного центра. Также отмечается, что у нас снижение заболеваемости среди детей, а по области наоборот – идет рост заболеваемости детей за счет организованных коллективов.

За даними фахівців, грип у хворих поки діагностують нечасто. На зиму 18-19 років прогнозували циркуляцію трьох, вже відомих Україні вірусів грипу, – це Мічиган, Колорадо та Сингапур. Останній вже зареєстрували в Харкові.

Алла Советнікова, гол. спеціаліст відділу ГУ Держпродспоживслужби області:

У 14 человек уже выявлен вирус гриппа А, это H3N2, который и прогнозировался у нас на этот эпидсезон.

Педіатри наголошують, грип страшний ускладненнями. Але, якщо нового штаму не буде, не буде і епідемії.

Андрій Пеньков, педіатр:

Пандемический штамм, который и сейчас доминирующий в эту эпидемию. Он обладает некой способностью напрямую чаще, чем обычно вызывать вирусные пневмонии. Учитывая, что мы имеем практически схожие штаммы на протяжении нескольких лет, то, слава богу, такой обширной заболеваемости, какая была в 2010 году сейчас не наблюдается. И это хорошо. Просто нужно вовремя вычислять осложнения.

Протягом останнього тижня в Харківській області на ГРВІ захворіли більше 16,5 тисяч людей, із них 8,5 тисяч дітей. І щодо дитячих колективів введення 10-денного карантину саме має вистачити на призупинення розповсюдження хвороб.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023