Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харківській області фермери купують техніку завдяки ПриватБанку – вигідні умови кредитування для аграріїв

У 2017 році у Харківській області аграрії зібрали рекордні 2,9 мільйона тонн ранніх зернових і зернобобових культур, як стало відомо Вісті Ньюс. Це кращий показник за всю історію Харківщини та другий результат по всій Україні. І серед іншого, досягти цього вдалося завдяки програмам кредитування фермерів – коли підприємства мають змогу оновити техніку чи взяти її в лізинг за зручними умовами. Як це працює, дізналися наші журналісти.

Ці 80 гектарів соняшника мають “підпушити” за 3 дні. Тож із 8 ранку Олександр у полі.

Олександр Тарабукін, тракторист:

Сезон – як раз надо це зробить, щоб рослинам пішло повітря, і бур’ян не забивав рослини.

Ще рік тому виконати це було б складно – у господарстві землю обробляли на старому 20-річному тракторі. Цей же сезон розпочали з новеньким МТЗ 892. Його придбали в лізинг, і він встигає не тільки працювати на прибуток фермерам, а і на сплату внесків.

Сергій Явтушенко, член фермерського господарства “Злагода-2010”:

Для фермерського господарства сума це уже велика – 600 тисяч, а так протягом 3-х років цю суму можна погасити, це не так накладно буде для бюджету господарства.

Окрім трактора богодухівські аграрії взяли в лізинг і оборотний плуг. Тож у господарстві оцінили переваги одразу двох програм від ПриватБанку.

Сергій Тризна, керуючий Богодухівським відділенням ПриватБанку:

Цей трактор клієнт придбав за програмою лізинг, але в ПриватБанку поряд із цією програмою є програма кредит на придбання сільськогосподарської техніки. Ці дві програми паралельно вирішують ту низку питань, яка наразі необхідна сільськогосподарському товаровиробнику щодо покращення ефективності та продуктивності свого виробництва.

Крапку на оновленні автопарку фермери не ставлять, прагнуть розвиватися, і цьому сприяють і чимала державна компенсація на вітчизняні товари, і вигідні умови кредитування від ПриватБанку.

Сергій Явтушенко, член фермерського господарства “Злагода-2010”:

Розрахуємося, будемо обновляти. Ми вже придбали новий оприскувач Богуслав виробництва, теж зараз із банком співпрацюємо на компенсацію. Держава компенсує 40% вартості. Із банком ми працюємо з 2010 року, співпраця тісна, банку ми довіряємо.

Оформлення будь-якої з програм займе до кількох тижнів, а адаптивний графік дозволяє підібрати спеціальні умови для аграріїв. У банку врахують навіть сільгоспсезони, щоб аграрії не відволікати від роботи на землі.

Геннадій Кутняков, заступник директора ГРУ ПриватБанку у Харківській області:

Программы кредитования разработаны с учетом специфики и потребностей клиентов, которые работают в этом секторе экономики, и имеют ряд своих преимуществ. У нас можно получить финансирование на приобретение посевного материала, ГСМ, средств защиты растений, также можно приобрести запасные части к технике либо основные средства.

Новенький трактор пропрацює довгі роки, до всього є універсальним, на полі він буде від ранньої весни й після жнив.

Олександр Тарабукін, тракторист:
Ми сіємо, мотижимо, до всходу обприскуємо мульчеватилем перебиваємо солому, пашимо, культивуємо – все-все.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023