Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Харківських пологових будинках будуть безкоштовно видавати “Пакунок малюка”

У Харкові із вересня породіллі будуть отримувати набори з 25-тьма необхідними речами, як стало відомо Вісті Ньюс. Крім одягу та інших потрібних предметів мамі та дитині там будуть також інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях догляду за немовлям. Пакунок надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку, він допоможе тим родинам, які через складне матеріальне становище позбавлені можливості придбати новонародженій дитині якісні предмети догляду та одягу.

У Харківській області за 4 місяці мають народитися майже 7 тисяч малюків. Олесі народжувати взимку. Ідею виписуватися з пологового з дитячим “приданим від держави” сприйняла на ура. Говорить, більше часу буде на знайомство з малюком.

Олеся Леонтьєнко, майбутня мама:

Мне наоборот хорошо, потому что мне рожать зимой, и все равно есть какие-то мелочи, которые может забудешь или не успеешь купить или что-то еще, а так оно есть все – удобно, чем по морозу бегать.

А ось родина Андрія поповнилася 29-го серпня. Чоловік жартує, трохи не доходили до “пакунка малюка”.

Андрій, батько немовляти:

Это хорошо, что хоть чем-то помогает государство, правильно. Деньги дают, и еще и пакет будет. Вообще отлично.

Щоправда, матусі з Харкова 1-го вересня, коли саме мала почати діяти нова соцпрограма, “пакунки малюка” не отримають. Тільки 30-го серпня відбулася сесія обласної ради, на якій прийняли державні кошти для реалізації проекту. На регіон прийшло 35 млн 165 тис. грн.

Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА:

Договора подписаны, и ближайшая дата получения “пакета малыша” это будут примерно 10-ые числа сентября. После этого все мамы, которые будут выписываться, они получат эти пакеты. Пакет состоит из 25 наименований, стоимость примерно 5 тысяч гривен.

Родинам, в яких з’явилися малюки від 1 до 10 вересня, дитячі набори передадуть не в пологовому, а вже після виписки.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023