Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Фельдман Екопарк з’явиться Парк птахів

У Фельдман Екопарк стартує новий проект «Парк птахів», спрямований на збереження і повернення в природне середовище рідкісних видів пернатих, а також популяризацію цього напряму зоозахисту і екоосвіту молоді. Планується створення найбільшого в Україні та одного з найбільших в Європі комплексу орнітологічних вольєрів, де будуть представлені як місцеві червонокнижні, так і екзотичні птахи. Через тиждень відбудеться відкриття першого вольєра для птахів-падальників  у ньому поселять грифів, а трохи пізніше і білоголових сипів.

Работа по восстановлению популяций краснокнижной фауны, сохранение биологического разнообразия для будущих поколений, воспитание молодежи в духе любви к природе и уважения ко всему живому – миссия, которой мы стараемся следовать уже который год. Новый проект – еще один шаг на этом пути, и мы делаем его вместе с единомышленниками, привлекая партнеров в нашей стране и за ее пределами, – зазначив народний депутат України Олександр Фельдман.

Відзначимо, що проект «Парк птахів» реалізується в рамках програми Світового відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR) «Збереження, моніторинг і перспективна реінтродукції хижих птахів і сов Євразії» за підтримки ряду українських і закордонних зоопарків.

Сейчас ведется строительство вольеров для сов и филинов, орланов и других хищных птиц нашего континента. Рядом будут обитать птицы-носороги, различные попугаи – самые разные представители пернатой фауны Африки, Северной и Южной Америки, Австралии и Океании. В перспективе появятся новые ландшафтные экспозиционные зоны с водоплавающими и нелетающими птицами. Все вместе орнитологические вольеры составят комплекс «Парк птиц», который, мы полагаем, будет одним из крупнейших по видовому разнообразию в Украине, – розповіли в Фельдман Екопарк. – В скором времени ожидаем значительное пернатое пополнение нашей зооколекции в рамках сотрудничества с европейскими партнерами по линии ЕАZА, а также зоопарками Армении, Казахстана, Узбекистана. Большую консультационную помощь в развитии проекта нам оказывает Одесский зоопарк, который обладает наибольшим опытом в вопросах разведения и реинтродукции птиц, в том числе, краснокнижных видов.

Відзначимо також, що крім безпосередньої роботи по збереженню біологічного різноманіття проект «Парк птахів» планується використовувати як екоосвітній майданчик, на базі якого проводитимуться заняття для школярів і студентів, зоозахисні акції.

Нагадаємо, що колекція пернатих Фельдман Екопарк налічує майже 1 500 особин більше 150 видів. Також нагадаємо, що на базі Соціально-гуманітарного мультикомплексу реалізується проект по створенню і вивченню пташиних гнізд «Врятуємо птахів разом», щорічно організовується челендж “З’їла полетіла” з виготовлення годівниць для пернатих, а також регулярно проводяться акції по випуску в природу співочих птахів і фазанів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023