Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У Фельдман Екопарк оселилися плямисті ягуари

У Фельдман Екопарк привезли трьох плямистих ягуарів – двох самок і самця, як стало відомо Вісті Ньюс. Вони прибули зі Словаччини, щоб стати учасниками природоохоронних програм Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR). Поки молоді восьмимісячні ягуари освоюються на новому місці, їм готують персональні вольєри: дорослі хижаки – одинаки, самці й самки зустрічаються один з одним тільки для спарювання. Планується, що в майбутньому ці тварини зможуть продовжити потомство і взяти участь у  проектах по збереженню і поверненню в дику природу рідкісних видів фауни.

Речь идет о создании в Украине условий для сохранения популяции ягуаров – редкого вида, занесенного в Международную Красную книгу. Сейчас в Фельдман Экопарк уже 5 ягуаров, и уже можно говорить об участии в  формировании резервного фонда генетического материала на случай полного вымирания данных животных в природе, – розповів президент WOFARR, народний депутат України Олександр Фельдман. – В нашей стране этой проблемой особо не занимались. WOFARR на базе Фельдман Экопарк станет первым в Украине, кто будет ориентирован, в том числе, и на спасение ягуаров, а также даст заявку на участие в международных программах по сохранению редких видов кошачьих хищников.

Відзначимо, що ягуар – один з чотирьох представників роду пантер (Panthera) і єдиний серед них мешканець Нового світу. Зовні він дуже схожий на леопарда, але значно перевершує його за розмірами. Нагадаємо, що в зооколекції Фельдман Екопарк представлені 12 видів великих хижих кішок, включаючи всіх пантер (тигри, леви, ягуари, леопарди) та інших. Також нагадаємо, що тут мешкає пара молодих леопардів – Нуар і Аміра, а також чорні ягуари Боня і Багіра.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023