Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У “Фельдман Екопарк” 9-го травня пройшла символічна акція “Алея пам’яті”

Алея пам’яті. У “Фельдман Екопарк” 9-го травня пройшла символічна акція, завдяки якій нащадки ветеранів могли поіменно згадати їхній подвиг, як стало відомо Вісті Ньюс. Дерева на території рекреаційної зони прикрасили меморіальними стрічками, на кожній із яких було написане прізвище харківських бійців, що здобули перемогу у Другій світовій війні.

Не забувати подвиг народу у Другій світові. Для цього у Фельдман Екопарк створили Алею пам’яті, інформацію про своїх дідів, бабусь і вже прадідів надіслали сотні харків’ян. Прізвища людей, які захищали Харків, розмістили на жовто-блакитних стрічках, і здається, що дерева заговорили про війну.

Андрій Стронов 1-ший заступник директора Соціально-гуманітарного мультикомплексу Фельдман Екопарк:

Это продолжение акции Фонда Александра Фельдмана “Память и благодарность”. Основная цель и идея, скажем так, – это связь поколений. Напомнить о той цене, которая была заплачена за свободу.

9-те травня всі заходи у Фельдман Екопарк присвятили саме ветеранам. Адже, як наголошує засновник регіонального ландшафтного парку, народний депутат України Олександр Фельдман, ці люди дали можливість сучасникам жити, а тепер вже у похилому віці вони потребують посиленої уваги.

Олександр Фельдман, народний депутат України:
Ветераны войны, дети войны, люди, которые пережили весь ужас той нечеловеческой эпохи, вся наша работа, вся наша жизнь должна быть посвящена вам. Должно все работать для вас.

Олександр Фельдман переконаний, зустрічі до Дня перемоги над нацизмом із ветеранами та дітьми війни – це обов’язок нащадків. Адже старшому поколінню є що розказати онукам і праонукам, щоб історія не повторювалася.

Марта Максимова,  дитина війни:

Когда началась война, я была в пионерском лагере под Можайском. Отца призвали в армию. Он приехал в пионерский лагерь со мной попрощаться, и не вернулся. Больше я его не видела.

Для ветеранів і дітей війни 9 травня в Екопарку звучала музика їхньої молодості, усіх пригощали польовою кашею. Тисячі гостей парку побачили тематичні театралізовані та циркові вистави від харківських колективів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023