Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

У 2018-му ПриватБанк перерахував понад 2 трильйони готівки

З початку 2018 року через каси відділень, банкомати, термінали самообслуговування та систему інкасації ПриватБанку було опрацьовано готівки на суму понад 2 трлн грн, що становить майже п’ятикратний обсяг грошової бази в Україні (за даними НБУ на 1 грудня грошова база в Україні становить 412 млрд грн).

З початку 2018 року через каси відділень, банкомати, термінали самообслуговування та систему інкасації ПриватБанку було опрацьовано готівки на суму понад 2 трлн грн, що становить майже п’ятикратний обсяг грошової бази в Україні (за даними НБУ на 1 грудня грошова база в Україні становить 412 млрд грн). Як повідомила заступник голови правління банку Галина Пахачук, якщо порівняти з 2017 роком, обсяг перерахованої ПриватБанком готівки виріс на 700 млрд грн. Зростання обігу готівки в найбільшому банку країни пов’язане з наданням банку статусу уповноваженого для зберігання готівки НБУ, водночас клієнти банку все частіше оплачують покупки та послуги картками та смартфонами. «Серед клієнтів ПриватБанку в 2018 році кількість безготівкових оплат зросла на 23%, і в найближчі роки ми прогнозуємо подальше зниження частки готівкових розрахунків, – зазначила Галина Пахачук. – Але поки готівка домінує в економіці країни, ми забезпечуємо найякісніший сервіс з опрацювання та зберігання готівки, інкасації торгівлі та банків».Як повідомила заступник голови правління банку Галина Пахачук, якщо порівняти з 2017 роком, обсяг перерахованої ПриватБанком готівки виріс на 700 млрд грн. Зростання обігу готівки в найбільшому банку країни пов’язане з наданням банку статусу уповноваженого для зберігання готівки НБУ, водночас клієнти банку все частіше оплачують покупки та послуги картками та смартфонами.

Серед клієнтів ПриватБанку в 2018 році кількість безготівкових оплат зросла на 23%, і в найближчі роки ми прогнозуємо подальше зниження частки готівкових розрахунків, – зазначила Галина Пахачук. – Але поки готівка домінує в економіці країни, ми забезпечуємо найякісніший сервіс з опрацювання та зберігання готівки, інкасації торгівлі та банків.

Джерело

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023