Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Театр на Жуках – учасник фестивалю «Живи!»

«Жуки» візьмуть участь у 9-му театрально-дизайнерському фестивалі «Живи!», який з цього року відновлює свою діяльність в Харкові, як стало відомо Вісті Ньюс.

Театр на Жуках покаже в рамках цього форуму спектакль «Деталізація» за п’єсою директора і актора театру Дмитра Тернового.
«Завдяки фестивалю «Живи! » новий театральний сезон розпочнеться для нас незвично рано: ми покажемо виставу вже 25 серпня, причому в незвичайній для нас локації – в центрі міста, на популярному майданчику «ArtArea». Ми з великим задоволенням дізналися, що фестиваль відновлює свою роботу у Харкові і раді, що пройшли відбір», – сказав Д.Терновой.

Він зазначив, що «Живи!» займає особливе місце в історії Жуків, оскільки це був найперший фестиваль, в якому Театр на Жуках свого часу взяв участь.

«Зараз в нашому активі участь більш ніж в двадцяти міжнародних фестивалях та проектах, але починалося все саме з «Живи!», де у 2009 році в Криму ми виступили з виставою «Їхай?!» і унікальним міжнародним проектом «надмістом». Тепер ми з нетерпінням чекаємо на нову зустріч, щоб показати наш спектакль і побачити роботи інших учасників, адже в цьому році очікується сильна театральна програма», – додав він.

Вистава «Деталізація» – нова постановка Жуків, вона випущена в грудні минулого року до десятирічного ювілею театру. Вистава поставлена за однойменною п’єсою, яка в 2012 році перемогла на східноєвропейському драматургічному конкурсі «Говорити про кордони. Життя в епоху змін». Її перекладено на німецьку, польську, французьку мови, поставлено в декількох країнах, але в Україні до останннього часу вона не гралася. Твір було написано за рік до Майдану, і п’єса багато в чому передбачила майбутні події.

У цьому році на фестивалі «Живи!» очікується різноманітна програма з 34 вистав, які розбиті на дорослу і дитячу частини. У фестивалі беруть участь недержавні театри, серед них такі відомі колективи, як театри «Віримо!» (Дніпро), Дах, PostPlayТеатр, Райдо і проект Black O! Range Dance, театр пантоміми quartet DEKRU (Київ), театр «Гармидер» (Луцьк) та ін.

Театрально-дизайнерський фестиваль «Живи!» починався в Харкові в 2006 році, потім щорічно проводився в Криму, після анексії Криму Росією фестиваль на кілька років взяв паузу і з цього року відновлює свою діяльність в Харкові. Одна з особливостей фестивалю – залучення до театрального мистецтва молодих дизайнерів, з якими в дні форуму працюють відомі майстри. Дизайнери роблять афіші до побаченим спектаклів, і виставка кращих графічних робіт згодом експонується на інших театральних фестивалях в Україні та за кордоном. В цьому році вперше, окрім лабораторії дизайнерів, в рамках «Живи!» працюватимуть також лабораторії фотографів і театральних критиків.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023