Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Світовий рекорд – альпініст з Харкова Валентин Сипавін проплив на каяці просто у вулканічному озері

Неочікувано для самого себе встановив світовий рекорд . Український альпініст Валентин Сипавін проплив на каяці просто у вулканічному озері. При тому що Охос-дель-Саладо- це найвищий на планеті вулкан, і місцина для плавання розташована на висоті 6400 метрів. Рекордсмен на кілька днів повернувся до Харкова і вже планує нове досягнення національного масштабу.

Це Охос-дель-Саладо. Найвищий вулкан у світі між Чилі та Аргентиною. Із висоти 6377 метрів відкривається запаморочливий краєвид. Тут Василь Сипавін і Даніель Булл, український і австралійський альпіністи, готуються покласти на лопатки 2 світових рекорди.

Українець зустрів новий рік на висоті 6 тисяч метрів. Рекорду не планував – жартує, просто піднімався на найвищий на планеті вулкан і готувався до складної весняної експедиції. Раптове знайомство з мандрівником Даніелем, що вже має 2 світових рекорди, обернулося неочікувано. Оговтався, коли вже прорубав собі шлях у Книгу Гіннеса в озері сплячого вулкану.

Сначала ногой, потом лед надо весь вытащить на берег.

Команда австралійця виявилася непідготовленою до сходження, тож мандрівник звернувся за допомогою до Валентина. Українець – віцечемпіон світу з лідолазання.

Валентин Сипавін, встановив світовий рекорд з каякінгу:
Я шел 8 часов, нес 17-киллограмовый каяк, плюс все термоса, варежки, потому что дело связано с водой. Они где-то еще идут, вот что значит не на своей акклиматизации. А я красавчик! После ночевки на 6700 забежал, все занес.

І ось каяк в озері, і рекорд є! Таке плавання на каяці – це екстрим навіть для екстрималів. Як-то було розказує вже на вокзалі в Харкові.

Валентин Сипавін, встановив світовий рекорд з каякінгу:
Я разбил примерно 60 метров длинной себе такой узкий проход, а по условиям номинации Книги рекордов Гиннеса мне нужно было проплыть не менее 1 км. То есть по факту это было такое плавание в канале пробитом во льду. Скажем так, туда назад я несколько раз плавал.

Валентина не було вдома місяць. За цей час рюкзак альпініста побачив 8 країн, а тепер привіз і рекорд. Щоправда, офіційне занесення в Книгу Гіннеса відбудеться протягом місяця. І в цей час українець вже буде готуватися до нових досягнень.

Валентин Сипавін, встановив світовий рекорд з каякінгу:
Планов очень много, и очередной рекорд, если получится, то это должна быть в апреле-мае 2020 года моя очередная экспедиция на Эверест. И в случае ее успешного завершения я буду единственным украинцем, который взойдет на Эверест 4 раза.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023