Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Суд по Штепі у Харкові: Черговий суддя відмовився від справи

Нелю Штепу знову немає кому судити. 22 січня вже новий районний суд Харкова мав почате вп’яте розглядати справу екс-мера Слов’янська спочатку, як стало відомо Вісті Ньюс. Але суд так і не відбувся, адже суддя оголосив про самовідвід. Нагадаємо, жінку обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність та створенні терористичного групування.

Судові розгляди у справі Нелі Штепи тривають більше трьох років, за цей час змінилося кілька райсудів і було кілька відводів як окремих суддів, так і колегій цілком. У попередньому, Ленінському суді Харкова взагалі закінчилися трійки суддів, які могли б слухати цю справу. Новий – Жовтневий райсуд, у якому мають проходити засідання, 22 січня також почав із відводу. На цей раз справа в головуючому судді – родич Володимира Курила брав участь у розгляді апеляційної скарги щодо запобіжного заходу Штепі та на той час лишив у силі тримання під вартою.

Олександр Тананакін, адвокат Нелі Штепи:
Обоснован этот отвод был тем, что судья, который рассматривал, отдельное процессуальное решение выносил в этом деле в Апелляционном суде города Харькова ранее, является его отцом. Слов нет. Исходя из поведения судей, которые рассматривают это дело, особого желания рассматривать это дело ни у кого нет.

Тим часом із 14 січня Неля Штепа більше не під домашнім арештом, не зважаючи на 2 відкриті статті – 110 та 258 – вона вільна та може будь-куди поїхати. Прокуратура буде намагатися повернути жінці найсуворіший запобіжний захід.

Олена Кравченко, начальник відділу прокуратури Харківської області:
Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу обвинуваченій Штепі у вигляді тримання під вартою, оскільки, як ми вже зазначали раніше, альтернативних запобіжних заходів щодо злочинів, у яких обвинувачується Штепа, немає.

Сама ж Неля Штепа спілкуватися з журналістами відмовилася, посилаючись на погіршення самопочуття. Та буде звертатися до суду, аби нові розгляди почалися не раніше початку лютого.

Неля Штепа, обвинувачена:

– Я хотела сегодня уже лечь в больницу, мне надо 12 дней, поэтому.
– Давайте всі питання вирішаться іншим складом.
– Я собираюсь поехать, у меня есть направление от врача.

Хто і коли все ж почне п’яте коло судів по Штепі поки невідомо. Справу направили на авторозподіл, щоб обрати суддів для розгляду.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023