Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

“Страшно було завжди…” – щира розповідь звільненої з полону бойовиків Марини Чуйкової

Потрапити у список на обмін  єдиний шанс на спасіння. Марина Чуйкова  одна з 76 звільнених із полону бойовиків так званої ДНР, пережила судовий фарс і реальний вирок в 11 років. Її історія, як і решти повернених, на вільній частині України почалася з пишної зустрічі та безкоштовного лікування, а далі про людей забули. За 2 місяці не допомогли ані з документами, ані з обіцяною фінпідтримкою.

2 місяці волі. Вчиться гуляти містом і… не боятися. Звільнена з полону бойовиків Марина Чуйкова за цей час пройшла лікарню та реабілітацію, тепер знайомиться зі своїм новим домом  Харковом.

Марина Чуйкова, звільнена з полону:
Можно ходить, куда хочешьТы будешь фотографироватьи тебе не будет за это наказанияИ за это получали 15 лет  то это, конечно, ужасно.

Горлівчанку назвали шпигункою та дали 11 років в’язниці. Бойовики роздають і більші строки  за лайк на підтримку України. Говорить, у зоні ризику кожен, хто їде туди чи лишився жити. Не відкупишся  сидітимеш.

Марина Чуйкова, звільнена з полону:
Я хочу, чтобы в мире был мир. Все, наконец-тозакончилось.  Чтоб были освобождены те люди, которые до сих пор находятся в плену. Я тоже за них очень беспокоюсь.

Ті, кого бачила в СІЗО та вязниці в Сніжному,  перші, про кого згадує. Сотні людей, про яких ніхто не знає, лишаються заручниками та обмінним фондом.

Марина Чуйкова, звільнена з полону:
Этих людей до сих пор нет в списках. Есть люди, которые были в списках, но их в последний момент почему-то вычеркнули

40 днів до звільнення не дожила мати. Її хвору лишилася доглядати на окупованій території. Марина провела у застінках 650 діб. Там принижували, били, возили на розстріл.

Марина Чуйкова, звільнена з полону:
Меня показывали каким-то людям, представляли, как предадтель родины. Меня показывали на блок-посту мимо проходившим людям представляли, как предателя и шпионаИ куда бы меня не вывозили в мешке на головеТы не зналкуда тебя везут… То есть страшно было всегда

Їй пощастило  за неї боролися двоє синів.

Марина Чуйкова, звільнена з полону: 
На страницах с цифрами, которые я люблю, они писали маленькие записочки. Между строчек было написано: “Мамочка, держись!”, “Мамочка, мы с тобой!”, “Мы очень много делаем для твоего освобождения“.

Зараз живе з ними у маленькій орендованій квартирі. Що з оселею в Горілвці навіть не знає. Про нову оселю лиш мріє. Бо після масштабної зустрічі та медпідтримки 7 десятків полонених лишилися без допомоги. Знайти роботу не можуть  немає документів.

Артур Чуйков, син звільненої з полону: 
Хотим какой-то поддержки от государства. Потому что на данный момент поддержки никакой нетЕсть только обещания.

У Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій обіцяють навесні по 100 тисяч підтримки звільненим із полону. Поки ж лише підтримка синів дає змогу купити квиток на метро, щоб об’їхати десятки інстанцій для відновлення втрачених документів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023