Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Сплата податків на нерухоме майно – Східне управління ГУ ДФС у Харківській області

Увага громадян Індустріального, Немишлянського, Основ’янського та Слобідського районів!

Східне управління ГУ ДФС у Харківській області запрошує громадян для проведення звірки щодо наявності об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості та розміру їх площі.
Нагадуємо, що відповідно до статті 266 Податкового кодексу України, громадяни – власники житлових та/або нежитлових об’єктів нерухомості, сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Обчислення суми податку проводиться контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника нерухомості на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Сума податку залежить від ставки, затвердженої відповідним рішенням місцевої ради (не більше 1,5 відс.), що застосовується до мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року за 1 квадратний метр.
При обрахуванні податку загальна площа житлової нерухомості зменшується:
– для квартири/квартир – на 60 кв.м.
– для житлового будинку/будинків – на 120 кв. метрів;
– для різних типів об’єктів житлової нерухомості(одночасне перебування у власності квартири і будинку) – на 180 кв. метрів.

У 2019 році мешканці Харківщини отримають податкові повідомлення – рішення про сплату податку на нерухоме майно за 2018 рік.

У зв’язку з наближенням термінів надсилання (вручення) платникам податкових повідомлень – рішень про сплату податку на нерухоме майно, з метою усунення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними оригіналів документів на право власності на майно, врахування пільг (за їх наявності) та правильності визначення суми податку, запрошуємо громадян для проведення звірки до Східного управління ГУ ДФС у Харківській області за адресою : м. Харків, вул. Бекетова, буд.1.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023