Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Спалах КОВІД міг початися з церкви – ізольоване село Високопілля

У Харківській області вже 57 хворих на ковід і ізольоване село Високопілля, що перебуває в обсервації. Спалах там почався з церкви, яка зараз закрита. Місцевий священник був на зборах священнослужителів на західній Україні. Перша і наразі єдина загибла від коронавірусу на Харківщині теж прихожанка цієї церкви. Жінці був 71 рік і вона продавала при храмі свічки. Могла контактувати з дуже великою кількістю людей. Щоб завадити розповсюдженню хвороби саме через зібрання в церквах, в області ввели додаткові обмеження. На великодні молебні вірян не пустять, кількість людей під храмами регулюватимуть. На порушників чекають штрафи. Окрім того до кінця карантину в регіоні закривають ринки.

Олексій Кучер, голова Харківської облдержадміністрації:

Розповсюдження коронавірусу розпочалося сааме з церкви. На сьогоднішній день ця церква закрита. Ми знаємо, і вже підтверджений випадок, що 2 особи, які працювали: це батюшка він захворів. І з високою ймовірністю, розслідування ще триває – розповсюдження коронавірусу пішло сааме від нього.

Валерій Сокуренко, начальник поліції Харківської області

Я нагадую нашим громадянам, що в церкві можна знаходитися разом із священником, разом із певчею – не більше 10 громадян. Не буде нікого поліція витаскувати за руки, не буде тягнути за поли з храму. Але ми будемо нагадувати, документувати, будем попереджувати.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023