Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Штепа, екс-мер Слов’янська, більше не під домашнім арештом. Суд розпочнуть спочатку в 5 раз

Неля Штепа більше не під домашнім арештом, як дізналися Вісті Ньюс. В одіозного екс-мера Слов’янська, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність, опівночі 14 січня закінчився запобіжний захід, а новий жінці просто не обрали. Це при тому, що інкриміновані їй статті (посягання та створення терористичного угруповування) відповідно до Кримінального кодексу взагалі передбачають тільки утримання в СІЗО. Прокуратура подала клопотання про продовження запобіжного заходу ще 4-го січня, але протягом двох засідань це питання так і не розглянули. Спочатку через відсутність судді Ленінського райсуду, потім через суддівський самовідвід. Наразі Апеляційний суд передав справу Штепи до нового районного суду. Це вже вп’яте розгляд почнуть з самого початку, вперше до зали суду Неля Штепа з’явилася в жовтні 2014 року. Захист підсудної припускає, що і цей суд може бути неостаннім у розгляді.

Олена Кравченко, начальник відділу прокуратури Харківської області:

Наразі ми маємо новий суд – це Жовтневий суд міста Харкова, який буде розглядати цю справу. Стосовно того, чи будемо ми продовжувати, чи буде розгляд спочатку. Так, ми повертаємось, на жаль, на початок і будемо розглядати справу спочатку. Безумовно, прокуратура має достатньо доказів на підтвердження винності Штепи.

Олександр Тананакін, адвокат Нелі Штепи:

Насколько мне известно, Неля Игоревна находится в городе Славянск. Никуда не собирается уезжать, бежать. Усталость, конечно, есть у всех сторон этого процесса. И у самой Нели Игоревны, и у свидетелей, в том числе. Представьте свидетелей, которые вынуждены давать одни и те же показания по 5, по 6 раз. Какие-то прогнозы давать тяжело, но мне кажется, в этом суде дело не закончится.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023