Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Що українці знають та думають про права людини – у Харкові презентували соцдослідження

У Харкові презентували масштабне соціологічне дослідження під назвою “Що українці знають та думають про права людини”.
Що цінніше свобода чи побут? Чи готові українці відстоювати свої права? Наскільки активніше громадяни стали з 2016 року? Права, рівність, захищеність, довіра – все це у дослідженні, проведеному Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва та «Юкрейніан соціолоджі сервіс» на замовлення ПРООН в Україні та у співпраці з Центром інформації про права людини.

Команда експертів отримала цікаві результати, зокрема, що стосується Сходу України, у т.ч. Харкова. Жителі Сходу високо цінують особисті права, передусім свободу. Майже кожен другий з респондентів (43%) не відмовиться від свободи та громадянських прав на користь матеріального добробуту. Дев’ятеро з десяти опитаних серед загальнолюдських цінностей поставили свободу на перше місце (93%).
У програмі “Вісті. Тема дня” Володимир Яворський, експерт Центру інформації про права людини, представник авторського колективу дослідження та Світлана Колишко, керівниця групи з прав людини, координаторка проекту Програми розвитку ООН в Україні.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023