Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Що треба знати про сонячні домашні електростанції? – досвід Харківщини

Заробляти на сонці та забезпечувати весь дім електроенергією. В ефірі “Вісті. Тема дня” експерти в галузі альтернативної енергетики Людмила Алдохіна, представниця компанії «Атмосфера» та Дмитро Денисенко, представник компанії «Teplodom.net.ua», дилер компанії «Атмосфера».

В Україні намітилася тенденція щодо збільшення домоволодінь, де вже є домашні сонячні батареї. У порівнянні з 2016 роком кількість таких осель на Харківщині збільшилася з 40 до понад 200. На перший погляд цифра може здатися невеликою, але для нашого регіону – це, насправді, дуже позитивна динаміка, у порівнянні з містами-лідерами Львовом, Одесою, Херсоном, Миколаєвом, Днiпром. Що ж підштовхує до встановлення та використання таких станцій? По-перше, можливiсть продавати електроенеогiю державi згiдно з дiючим «зеленим тарифом», за яким цiни за 1 кВт є найвищим у Європi.

Питання, на які ви почуєте відповіді в програмі:

1. Про які нюанси треба буде пам’ятати, якщо вирішив придбати сонячну домашню електростанцію: хто і де має право встановлювати сонячнi панелi ?

2. Як вiдбувається процес замовлення та монтажу  алгоритм дiй? Варто самому обирати станцію – за критеріями “найдорожча”-“найдешевша”, “найсучасніша”?

3. Чи варто самотужки пробувати встановити станцію?

4. Просте побутове питання щодо розмiщення батарей на даху чи заборi, чи протече вiн потiм, пошкодиться? Як цього уникнути?

5. Як треба доглядати за домашньою електростанцiєю?

6. І тепер питання, яке найчастіше лунає в мережі  коли ж пiдуть дiвiденди та як вiдбувається перерахування сонячноi енергii у гроші?

7. Нещодавно були внесені правки до Закону про «зелену енергетику», що змінилося?

8. Де можна ґрунтовно познайомитися з обладнанням і отримати консультації щодо встановлення сонячних батарей?

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023