Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Шедеври з гаража: У Харкові Дмитро Брагін з брухту створює ексклюзивні стімпанк-вироби

Із брухту ексклюзивні речі. Харківський підприємець покинув торгівлю овочами й став стімпанк-дизайнером, як стало відомо Вісті Ньюс. Вироби Дмитра Брагіна вже купують в Америці, Європі, Японії та беруть на найвідоміший фантастичний фестиваль «Burning Man» у Неваді. Непересічну історію про українця, що наважився заробляти творчістю дізналися наші журналісти.

Саме візерунки шестерень будильникаколись підштовхнули харківського підприємця Дмитра Брагіна покинути звичні життя та роботу.

Дмитро Брагін, стімпанк-майстер:

Торговал овощами оптом, ночью, ночами был на рынке постоянно. Днем дома, помогал жене в творчестве. И потом пошел кризис у нас и на рынке, и в стране. Начал искать пути заработка другие.

Унікальні маски, блокноти, окуляри, стилізована зброя народжуються у звичайному харківському гаражі.

Разом дрібнички від іграшок, фрагменти годинників, залізяччя, в якому не пізнати первісні речі, стають мистецтвом стімпанк. Це футуристичний стиль, в якому з’єднані два напрямки: високотехнологічне майбутнє та романтика 19 століття. Майбутні запчастини чоловік підшукує на барахолках чи у знайомих. А кожен новий витвір починається з однієї маленької деталі. Інші наростають по ходу.

Дмитро Брагін, стімпанк-майстер:

Очень важно, что это все таки сделано из вещей, которые выкидываются или не нужны людям. И интересно угадывать, из чего это сделано.

Дружина Дмитра також займається хендмейдом, її профіль – м’яка вовна. Але раз на місяць до її рук потрапляють будильники. Із їхніх нутрощів потім і плететься стімпанкове мережево.

Олександра Брагіна, дружина майстра:

Будильников разобрано, я не знаю, уже больше тысячи точно, а, может, уже и несколько тысяч.

Олександра Брагіна, дружина майстра:

Я часто езжу в детский дом, и мы с детьми гуляем и покупаю мыльные пузыри. А потом выдули, куда их? Все это побросали, я все это собираю, приношу домой, и у нас получается красота.

Своє друге життя колишній брухт проживає вже в інших країнах та навіть континентах. Маски українця беруть із собою на американський фестиваль «Burning Man», де збираються десятки тисяч поціновувачів стімпанка та реальності з кіносвіту Божевільного Макса. Першу свою роботу Дмитро продав за 300 гривень, найдорожчу та поки найбільшу – вже за понад тисячу доларів. Маска на півтора метра стала інтер’єром у польському клубі.

Олександра Брагіна, дружина майстра:

Голливудский гример купил такой органайзер, увидели фото, он прислал нам фото, на котором видно, что стоят кисти. Потом канадский иллюзионист для себя лично.

Вже зараз сюрреалістичний хендмейд Дмитра використовують у кліпах, мюзиклах, промо для мистецьких акцій. Але мріє харківський майстер, щоб його маски стали частиною великого фільму.

Дмитро Брагін, стімпанк-майстер:

Когда эффект вау, ах, тогда хочу делать.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023