Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Серце космічної спіралі на фото телескопа Hubble

На сайті космічного телескопа Hubble опублікували знімок спіральної галактики під назвою NGC 2985. Спіральна галактика NGC 2985 знаходиться у сузір’ї Великої Ведмедиці, що приблизно за 70 мільйонів світлових років від нас. Повідомляє 24tv.ua.

Спіральна галактика

На опублікованій фотографії чудово видно структуру NGC 2985, а саме скупчення зір у центральній частині спіралі – балдж. З нього простягаються рукава зоряного походження.

Балдж, космічна спіраль

Такі спіральні рукави є областю активного зореутворення та у більшості випадків складаються з молодих гарячих світил. Саме тому такі рукава добре виділяються у видимій частині спектру.

Спіральна галактика – один з найпоширеніших типів галактик у Всесвіті. Зазвичай такі космічні утворення обертаються в бік закручування спіральних гілок.

Космічна спіраль, скупчення зір, спіральна галактика

Що таке “Hubble”?

Це астрономічна обсерваторія на орбіті Землі.
Телескоп “Hubble” був запущений на орбіту у 1990-му році. За перших 15 років роботи на навколоземній орбіті телескоп “Хаббл” отримав 1,022 мільйонів зображень небесних об’єктів – зірок, туманностей, галактик та планет.
Будь-яка фізична особа або організація може подати заявку на роботу з телескопом. Проте конкуренція за час спостережень дуже висока.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023