Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

СБУ затримала агента російських спецслужб на псевдо «Біла балаклава»

Затриманим виявився член команди звинуваченої у державній зраді депутатки Надії Савченко. Повідомляє Zaxid.net.

біла балаклава, СБУ, вибори2019
Фото LIGA.net

Служба безпеки України 18 лютого затримала Євгена Моринця, також відомого як «Біла балаклава». Його підозрюють у роботі на російські спецслужби. Про це на брифінгу 19 лютого розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко, пише LB.ua.

Відбулися обшуки в офісі та за місцем проживання трьох активних учасників групи підтримки Надії Савченко, які в координації з відомим агентом російських спецслужб Миколою Дульським, котрий переховується від українського правосуддя в Росії, здійснювали підготовчі заходи для організації провокацій, що мали стати поштовхом до насильницької зміни влади, – повідомив він.

Під час обшуків затримали чоловіка на ім’я Євген Моринець. У нього знайшли «коктейль Молотова», який підозрюваний нібито планував використати найближчим часом для підпалу в Києві.
За словами представника СБУ, він готував масові протести після першого туру виборів під приводом фальсифікацій. У координації з Дульським Моринець мав забезпечити захоплення адміністративних будівель і кровопролиття.

Як один з основних об’єктів Моринець вивчав можливість захоплення будівлі Верховної Ради України, – заявив Кононенко. Активні дії мали початися 31 березня, відразу після закриття виборчих дільниць.

Моринцеві повідомили про підозру за ч. 1 і ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу – дії, спрямовані на захоплення державної влади.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року невідомий активіст, якого охрестили «Білою балаклавою» у центрі Києва закликав до повалення влади та так званого третього Майдану. Низку відео із закликами до активних дій він оприлюднив на YouTube. Проте на акцію у центрі столиці за його закликом прийшли лише кілька сотень маргіналів. Згодом з’ясувалося, що протест влаштував помічник народної депутатки Надії Савченко, яку звинувачують у державній зраді.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023