Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Санмашини нового типу закупили для військового госпіталю

Збройні сили створюють експериментальний евакуаційний підрозділ, що працюватиме за стандартами НАТО, як стало відомо Вісті Ньюс. Його задача швидше та безпечніше транспортувати поранених із передової до мобільних шпиталів. Планується оснащення 18 бригад. Наразі підрозділ заснували на базі 65-го військового мобільного госпіталю, а згодом підключать ще три медустанови. Поки для роботи лікарів закупили сім нових санавтівок. Їх суттєво переробили, адже до попередніх моделей військові висунули кілька претензій.
Ця автівка візьме на борт трьох лежачих поранених або транспортує вісьмох у сидячому положенні.

Санмашини суттєво переробили після експлуатації минулої партії. Попередні відправили на передову рік тому. У нових зразках після зауважень водіїв і медпрацівників посилили ходову, щоб проїхати бездоріжжям і “не розтрусити пораненого”. Встановили світломаскування, аби миттєво стати непомітним для ворожого обстрілу чи снайпера.

Едуард Колісник, водій-санітар евакуаційного відділення:
Не буде у нас тепер ніяких сюрпризів у дорозі. Тому що транспорт для нас – це одне з найголовнішого, що нам потрібно.

На усунення зауважень в інженерів пішло близько року. Але всі правки врахували.

Павло Пилипенко, начальник 65-того мобільного госпіталю:

По-перше, переговорне устройство між кабіною та салоном, друге – опалювання салону. Потім стабілізація йде на ходову систему.

У 2014 році ЗСУ були створені дві автомобільних санроти. Але їхній транспорт буквально “зносився”:

 Юрій Подолян, начальник Військово-медичного центру Північного регіону:

У критичному стані, вони постійно ремонтуються, постійно оновлюються, але їх зношеність, так як вони працюють в екстремальних умовах.

Також реформують і саму систему сантранспортування. Ці 7 машин передадуть експериментальному евакуаційному підрозділу, який створюють при 65-тому військовому госпіталі. У ньому працюватимуть 18 екіпажів, у кожному по два військові медики та водій-санітар.

Юрій Подолян, начальник Військово-медичного центру Північного регіону:

Задачі на даний підрозділ будуть покладені щодо здійснення медичної евакуації від передової до підрозділів до військових мобільних госпіталів. Що є тактичним рівнем евакуації.

Для повного оснащення підрозділу мають докупити ще 11 автівок. Коштує одна така близько мільйона 200 тисяч гривень.Нові санпідрозділи будуть створені на базі ще трьох мобільних госпіталів – 66-го, 59-го і 61-го.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023