Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Рожеве диво – у Харківському зоопарку вперше за 50 років народився пелікан

Дивовижне народження. У Харківському зоопарку з’явилося пташеня рожевого пелікана. У родині цих пернатих малюк народився вперше за півстоліття, як стало відомо Вісті Ньюс. Дитинча вилупилося яскраво-рожевим і без жодної пір’їнки. Сімейний окрас птах набуде тільки за 3 роки, а поки більше нагадує гидке каченя. Але птах вже за півмісяця буде літати.

Ще незграбний і повністю чорний. Так, на подив, виглядає пташеня рожевого пелікана. На появу малюка в Харківському зоопарку чекали 50 років. Адже живуть ці пахи в неволі довго  до 20 років, а ось потомство отримати від них складно. Тож, коли з яйця нарешті вилупився малюк, ледь повірили. Говорити про нового питомця не поспішали – 200-грамове пташеня мало окріпнути.

Жанна Сивуха, речниця Харківського зоопарку:

Птенцы пеликана вылупляются абсолютно голыми и ярко-розового цвета. Постепенно кожа темнеет, а на 10 день появляется яркий пуховый наряд. И он черного цвета. Так что сейчас наш 2-месячный малыш черного цвета. Постепенно окрас будет приобретать красноватый оттенок и светлеть. А вот шикарный взрослый наряд с розовым отливом молодой пеликан наденет лишь на 3-ем году жизни.

Хто це  дівчинка чи хлопчик, птахівники не знають. Стать стане відома лише в 3 роки. У цей час пелікани стають дорослими. Зараз же він вчиться їсти рибу. І найбільший смаколик для нього  бички. До того батьки вигодовували його з зоба, маля буквально пірнало в клюв до матері. До речі, через такий  самовідданий  спосіб годування пелікан в Європі став символом батьківства.

Жанна Сивуха, речниця Харківського зоопарку:

Детеныши пеликана начинают плавать и ловить рыбу в возрасте около 2 месяцев, так что именно сейчас наш малыш активно осваивает эти навыки. Он заходит в воду, купается, учится плавать. Летать же молодые птицы начинают примерно в возрасте 2,5 месяца. И для этого нужно совсем немножко подождать.

Відвідувачам побачити пташеня поки не вдасться  зоопарк на реконструкції. Малюка вже перевели до його великої пташиної родини. Зараз у зимовому вольєрі живуть 7 рожевих пеліканів і 1 кудрявий.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023