Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Російський курсант-ФСБшник просить політичного притулку в Україні

21-річний російський ФСБшник просить політичного притулку в Україні, як стало відомо Вісті Ньюс. Третьокурсник прикордонного Інституту ФСБ попросив статус біженця щойно прибув на пункт пропуску на межі Харківщини та Росії. Хлопець заявив, що його почали переслідувати за його антидержавну позицію. Що підштовхнуло до втечі, Сергій Удовиченко розказав сам.

Черговий росіянин попросив захисту в України. На цей раз прохачем притулку став курсант-ФСБшник. Сергій Удовиченко приїхав на Гоптівку, це пункт пропуску, що на кордоні з РФ, показав документи та сказав, що хоче отримати статус біженця. Чому? Він брав участь і антиросійських мітингах. І шести акцій за два роки вистачило, щоб за хлопцем почали стежити.

Сергій Удовиченко, курсант Голіцинського прикордонного Інституту ФСБ РФ, просить притулку в Україні
Я ретельно приховував від керівництва свого інституту той факт, що я займався діяльністю проти російської влади, брав участь у деяких мітингах, акціях. Через свою діяльність я став помічати, що в Інтернеті мої сторінки блокуються. І мав підстави думати, що за мною є якесь переслідування з боку російських спецслужб.

Треба відзначити, що хлопець сміливо погодився назвати й своє прізвище, і показати обличчя. Остаточне рішення покинути екс-Батьківщину прийняв після виборів президента в РФ. Говорить, влада постійно обманює росіян.

Сергій Удовиченко, курсант Голіцинського прикордонного Інституту ФСБ РФ, просить притулку в Україні:
Намагається навіяти людям такі думки, що є тільки один ворог – це Захід. Одна, я жив там і розумію прекрасно, що все це обман, насправді, є тільки один ворог у Росії – це її злочинна влада.

ФСБшником Сергій вже точно не буде, він хоче лишитися в Україні. Тут жити та працювати. Чи нададуть курсанту статус політичного біженця, наразі вирішується.

Оксана Іванець, прес-офіцер східного регіонального управління ДПСУ:
Після проведення необхідних процесуальних заходів даного громадянина було передано іншим компетентним органам, на даний момент вирішується питання щодо надання йому статусу біженця.

21-річний юнак є етнічним українцем, спокійно говорить українською. Даних про його родичів заради безпеки росіянина та його сім’ї у відомстві не розголошують.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023