Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Ректора ХНМУ нагородили престижною відзнакою Web of Science Award 2018

У п’ятірці українських науковців, нагороджених престижною відзнакою Web of Science Award 2018 є і харківський вчений, як стало відомо Вісті Ньюс. Володимир Лісовий – ректор Харківського національного медуніверситету та керівник Обласного клінічного центру урології і нефрології ім. В.І.Шаповала. За період із 2008 по 2017 рік у нього більше півтисячі опублікованих наукових робіт. Визнання ж професор отримав за статті в міжнародних журналах, які поповнили наукову базу світової медицини, і вони доступні для будь-якого лікаря у світі.

Ось так виглядає нагорода Web of Science Award 2018 від Міжнародної видавничої компанії «Clarivate Analytics». Другий рік поспіль вони вручають нагороди найбільш успішним українським вченим, науково-освітнім установам, академічним інститутам.

Володимир Лісовий, ректор Харківського національного медуніверситету:

Это было настолько неожиданно, что я даже не смог там присутствовать, на награждении, потому что даже не подозревал о том, что попал в рейтинги ученых Украины, которые вошли в мировой рейтинг “Web of Science”.

Визнання, підкреслює ректор, належить колективу медиків. Це вчені кафедри урології, нефрології та андрології університету.

Володимир Лісовий, ректор Харківського національного медуніверситету:

Не може у світі сьогодні один вчений поодинокою своєю діяльністю досягнути якогось вагомого результату, тому це робота і ця нагорода цілої команди. Наші праці присвячені органозберігаючим операціям на нирках, з пухлинами нирок, тромбектомії, це такий напрямок, як хірургія січового міхура, це створення штучного сечового міхура.

В основу спільних наукових праць лягли унікальні операції, які провели харківські лікарі. Тож зі статей увесь світ може побачити, як українські медики рятують пацієнтів, у без перебільшень, рідкісних ситуаціях.

Дмитро Щукін професор, д.м.н

В 2016 году было опубликовано очень редкое клиническое наблюдение, когда человеческий плод находился в мочевом пузыре. Он попал туда через патологическое сообщение между маткой и мочевым пузырем.

Це другий подібний відомий випадок у світі. А ось ще одна тема статті, і ще одне врятоване життя.

Ніна Андоньєва, професор, д.м.н, заслужений лікар України:

Мануально-ассоциированная трансплантация почки у пациента с хронической болезнью почек, который страдает очень редким заболеванием – синдромом Гудпасчера. Это сочетанное поражение легких и почек. Это уникальный случай, после операции уже прошло несколько лет. Пациент жив. У него родился ребенок.

У статтях лікарі описують діагнози, симптоматику захворювання, те, як проводять операції та демонструють, що нового впроваджують.

Володимир Лісовий, ректор Харківського національного медуніверситету:

Пациентка поступила с опухолью единственной почки. И мы пошли на то, чтобы эту опухоль удалить. И эту почку затем вернуть на место. На параллельных столах, то есть почку оперировали, удалили и отдельно на операционном столике ее прооперировали. И затем вернули.

Ігор Гарагатий, професор, д.м.н, заслужений лікар України:

Разрабатываются вопросы искусственного мочевого пузыря после его тотального удаления. Чаще всего из-за рака или каких-то других заболеваний, которые этого требуют. У нас много наработок по этому поводу. Больше 10 авторских технологических решений.

Пріоритетні теми для відзначених премією – це вивчення стану нирок, замісна терапія, репродукція людини і, зокрема, чоловіка. Наукові напрацювання щодо останньої теми визнані у світі. Велику роботу науковці проводять у галузі онкології та малоінвазивних операцій.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023