Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

П’єса актора і директора харківського Театру на Жуках Дмитра Тернового – у фіналі національного конкурсу радіодрами

П’єса актора і директора харківського Театру на Жуках Дмитра Тернового увійшла в шорт-листи першого конкурсу радіоп’єс, організованого Мистецьким Арсеналом, Британською Радою та Українським радіо. П’єса, що перемогла на конкурсі, прозвучить у національному радіоефірі вже у січні наступного року.

Як зазначено в офіційному повідомленні організаторів, журі відібрало до фіналу 10 робіт із 192 текстів, що надійшли на конкурс, серед них – і радіоп’єсу харківського драматурга під назвою «Палата N7».

П'єса актора і директора харківського Театру на Жуках Дмитра Тернового – у фіналі національного конкурсу радіодрамиФіналістів визначило журі, до складу якого увійшли театрознавець Ганна Веселовська, драматург Наталія Ворожбит, продюсер радіо «Культура» Нелля Даниленко, письменник Богдан Жолдак, театральний продюсер Ярослава Кравченко і куратор Літературної лабораторії Мистецького Арсеналу Оксана Щур.

Наступним етапом конкурсу передбачається удосконалення текстів авторами на чотириденному майстер-класі, який у кінці вересня проведе для фіналістів британський драматург Франсес Бірнз, авторка п’єс для BBC Radio 3 и Radio 4. Після доопрацювання текстів журі повторно оцінить їх і визначить переможця.

Спільний британсько-український проект ставить за мету розвиток жанру радіодрами в Україні. У його рамках також будуть проведені тренінги британського радіорежисера Метта Томпсона для постановників і продюсерів українських радіостанцій, а також – для онлайн-платформ, які хочуть працювати з жанром радіодрами.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023