Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Прокуратура Харківщини оскаржує умовний вирок для правоохоронця, який заробляв за схемою “ваш син в поліції”

Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури оскаржив умовний вирок поліцейському оперуповноваженому, якого визнано винним у шахрайстві (ч. 2 ст. 190 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Ігор Білодід, у липні поточного року Балаклійський районний суд області засудив правоохоронця до 3 років позбавлення волі з Прокуратура Харкова оскаржує в апеляції умовний вирок для правоохоронця, який заробляв за схемою "ваш син в поліції"іспитовим строком на 2 роки. Проте прокурори не погодилися з занадто м’яким вироком та звернулися до апеляції з вимогою реального покарання для оперуповноваженого. Прокуратура просить призначити поліцейському максимальний термін, передбачений КК України – 3 роки позбавлення волі.
Обставини справи:
Схема “заробітку” була досить знайомою та простою – на телефон жертви дзвонили та повідомляли, що онук або син скоїв жахливу ДТП і наразі знаходиться у поліції. Для того, щоб уникнути кримінальної відповідальності та врятувати родича, необхідно сплатити кошти.
Прокуратура довела у суді, що наприкінці 2014 року правоохоронець, діючи у групі з іншими особами, отримав 10 тис. грн. від 73-річної мешканки Балаклійського району. Гроші за непритягнення її онука до кримінальної відповідальності пенсіонерка перерахувала на  банківську картку третьої особи. Зловмисники навіть відвезли її з дому до найближчого терміналу.
Щоб не видати себе, правоохоронець звернувся до свого приятеля та повідомив йому, що нібито брату необхідно терміново перерахувати кошти, але у нього немає банківської картки і попросив скористатися карткою приятеля. Нічого не підозрюючи знайомий надав номер рахунку банківської картки своєї жінки, а потім і саму картку, щоб поліцейський мав змогу зняти з неї кошти.
Наразі на вимогу прокуратури поліцейського відсторонено від посади.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023