Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Продавали пост губернатора за мільйон доларів – СБУ затримала шахраїв за суповими тарілками

СБУ затримала шахраїв, які “продавали” пост губернатора Харківщини за 1 мільйон доларів.  Оперативники спецслужби встановили, що організував нелегальний бізнес одесит спільно з киянином. Вони обіцяли клієнтам лобіювати їх призначення на керівні посади в органах державної влади та у правоохоронних органах. Зловмисники представлялись посадовцями діючої влади та посилались на близькі зв’язки з керівниками Верховної Ради України, парламентських фракцій та міністрів.

Оперативники СБУ затримали зловмисників в одному з ресторанів Харкова під час одержання завдатку в сумі 150 тисяч доларів США за призначення обох високопосадовців: $100 тисяч за пост губернатора і $50 тисяч ‒ за начальника податкової.

У межах кримінального провадження співробітники спецслужби встановили, що шахраї готувалися отримати 1 мільйон доларів США за нібито вирішення питання щодо призначення кандидата на посаду Голови Харківської обласної державної адміністрації. Ще 100 тисяч доларів зловмисники планували отримати за призначення на посаду начальника Головного управління Державної податкової служби Харківщини. Раніше правоохоронці задокументували факт отримання зловмисниками від харків’янки 60 тисяч доларів США. У таку суму вони оцінили «допомогу» в одержанні мандата народного депутата на довиборах у парламент.

На изображении может находиться: люди сидят, стол и в помещении На изображении может находиться: в помещении

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), та обрання щодо них міри запобіжного заходу.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023