Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

“Про Антикорупційний суд” розповів Петро Порошенко

Президент України анонсував – наступного тижня внесе на розгляд до Верховної Ради проект закону “Про Антикорупційний суд”, як стало відомо Вісті Ньюс. Петро Порошенко наголосив, що початок роботи нового судового органу є дуже важливим кроком у процесі реформування системи, але поки не фінальним етапом.

Петро Порошенко, Президент України:
Я знаю, що велика частина громадськості, в тому числі і юридичної, не підтримує зазначений законопроект. Я просив Верховну Раду створити робочу групу для того, щоб я, як Президент міг врахувати рекомендації тих чи інших фракцій Верховної Ради для того, щоб уникнути дискусій і вийти на компроміс. На жаль, поки що це не було зроблено. Я сподіваюся, Верховна Рада наступного тижня розблокує ситуацію з Антикорупційним судом, відкликавши зареєстровані законопроекти, які є неконституційними, і які визнані експертами, в тому числі Венеційської комісії, такими, що не відповідають ключовим вимогам побудови судової системи і антикорупційного законодавства. Наступного тижня я внесу зазначений законопроект на розгляд Верховної Ради, якщо ВР розблокує дасть можливість зареєструвати. Впевнений в тому, що Антикорупційний суд, після підтримки його Верховною Радою, завершить формування антикорупційної інфраструктури і дасть можливість розглядати корупційні справи, які розслідуються НАБУ, підтримуються Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, іншими правоохоронними органами. Але буде мати виключно антикорупційну спеціалізацію.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023