Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

ПриватБанк привіз знання у школу “Мобіль” Харківської області

У дні Новорічних та Різдвяних свят співробітники ПриватБанку в Харківській області традиційно йдуть в гості до своїх партнерів і друзів. Йдуть до шкіл, ВНЗ, лікарень. Йдуть не з порожніми руками. Кудись везуть медичне або комп’ютерне обладнання, кудись – іграшки або солодощі. У Пісочинську школу “Мобіль” банкіри привезли книги. Урочисто передали їх після новорічної театралізованої вистави, яку учні підготували для школярів, їх батьків та гостей свята.

 “Перш, ніж їхати до вас у гості, в цю прекрасну нову школу, ми недовго думали, що подарувати.

У цих стінах ви отримуєте знання. А джерело знань – це, перш за все, книги. Не варто їх відставляти на задній план на тлі Інтернету, телебачення, інших каналів комунікацій, – говорить керівник напряму ЮніорБанк ГРУ ПриватБанку у Харківській області Тетяна Шихова. – Погодьтеся, начитана людина, людина, яка знає сучасну і класичну літературу, завжди вигідно відрізняється від тих, хто не любить відкривати книгу. У людей, які читають, завжди грамотна мова і письмо, з ними цікаво, вони успішні у навчанні, у бізнесі, у житті. Тому ми привезли вам дуже хороші, яскраві і пізнавальні книги. Читайте, дізнавайтеся більше, розповідайте про це оточуючим! Впевнена, що це не останній наш подарунок. Сподіваюся, ми будемо міцно дружити. Обіцяю, що ЮніорБанк буде намагатися зробити все, щоб наші школярі були грамотними, креативними, творчими, сучасними, в тому числі, і в фінансовому плані”.

Пісочинська школа “Мобіль” – це найновіша і найсучасніша школа в Україні. Її відкрили першого вересня 2017- го. Побудували “з нуля” за два роки. Назва “Мобіль” – не випадкова. Тут створені всі умови для інклюзивної освіти. Всі класи оснащені мультимедійною технікою, два комп’ютерні класи та два спортзали, ларингофонні аудиторії, бібліотека, читальний зал. У школі унікальна енергоефективна система опалення, локальна Інтернет-мережа, система відеоспостереження.

“Ми дуже вдячні ПриватБанку за співпрацю, – каже директор школи Галина Волобуєва. – Добре, що такі чудові книги поповнять наш фонд. Якщо чесно, ми не очікували, що бібліотека буде так затребувана школярами. У нас навчаються 700 дітей. І при такій кількості школярів тільки в першому півріччі майже 1,5 тисячі звернень за книгами на дом. І це не кажучи про те, що наш читальний зал теж ніколи не пустує”.

Книги українських і зарубіжних авторів, сучасні твори і класика, пізнавальна література, казки і пригоди – все це в яскравій, барвистій поліграфії. Ці подарунки ПриватБанку нарозхват. За “Пригодами Гаррі Поттера” вже черга.

Але ПриватБанк готовий поділитися і прикладними знаннями, готовий допомагати у підвищенні фінансової культури школярів. Діти в останні роки набагато частіше стали самі купувати товари, використовувати мобільні додатки, пластикові картки … І все це – наслідуючи дорослим. Наші люди звикли вчитися фінансової грамоті на своїх помилках. Мабуть, буде краще, якщо знання та навички почнуть закріплювати з дитинства.

“Щоб зрозуміти цінність грошей, дітей треба вчити правильно зберігати їх, – продовжує Тетяна Шихова. – Запропонуйте дитині відмовитися від чіпсів або коли. У день він заощадить 20 гривень кишенькових грошей, а за рік – вже понад 7 тисяч. Велика відповідальність лежить на батьках, які повинні донести до дітей, що гроші беруться не з шухлядки, що в родині є обмежений бюджет. І з певного віку, умовно з 8-10 років, вже можна підключати дитину до обговорення сімейних витрат. Участь у плануванні бюджету дозволить йому відчувати себе повноцінним членом сім’ї. Щоб виховувати у дитини відповідальне ставлення до грошей, йому необхідно дати можливість самому вирішувати, на що їх витрачати. Батьки повинні допомогти лише порадою, наприклад, як з кишенькових грошей накопичити на велику покупку”.

“Діти в школах проходять багато предметів, знання за деякими з них навряд чи стануть їм у пригоді в повсякденному житті. Якщо, звичайно, конкретна наука не стане їхнім покликанням, – ділиться думками мама харківського Юніора Світлана Семенюк. – Наприклад, якщо ви не математик або інженер за професією, то не думаю, що коли-небудь ви згадаєте про шкільні таблиці інтегралів або про тангенси з котангенсами. А ось все, що пов’язано з фінансами, – це наша з вами реальність. Продукти ми купуємо щодня”.

У Пісочинській школі “Мобіль” учні трьох класів вже отримали Картки ЮНІОРІВ. В їдальні встановлено термінал для розрахунків банківськими картками, а на вході  – термінал для табелювання. Школярі без карт з нетерпінням чекають, коли вони теж стануть Юніорами.

“Саме з Картки ЮНІОРІВ починається підвищення фінансової грамотності школярів, – розповідає керівник напрямку з просування послуг бюджетним організаціям ГРУ ПриватБанку у Харківській області Сергій Колпаков. – У банку розробили ряд навчальних програм для дітей, включаючи курси Бізнес-Школи. Крім практичних знань – це ще й серйозна профорієнтаційна платформа для школярів”.

“Мені було цікаво на уроках фінансової грамотності, – каже учениця школи “Мобіль” Ангеліна Чорнобай. – Раніше все, що я знала – це, що гроші заробляють батьки на роботі і на них можна купити в магазині багато смачного. Зараз я знаю, що в кожній країні є свої гроші і чому наша гривня так називається. А також я знаю, що в банках можна не тільки платити за квартиру, але і збирати гроші. А ще батьки оформили мені пластикову картку. Тепер я можу нею розплачуватися, можу планувати свій кишеньковий бюджет”.

У Харківській області щорічно 500-600 школярів безкоштовно проходять навчання і отримують сертифікати Бізнес-Школи. Ще більше учнів слухають уроки фінансової грамотності, які проводять сертифіковані лектори ПриватБанку. Підвищувати фінансову культуру необхідно не тільки школярам, ​​оскільки сучасне життя немислиме без грошей, без банків, без мобільних платежів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023