Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Президент України про вибори та чергове порушення Росією міжнародного права

Петро Порошенко назвав вибори в окупованому Криму “черговим брутальним порушенням Росією міжнародного права”, як з’ясували Вісті Ньюс.

Також Президент України подякував міжнародним партнерам за чітку та безкомпромісну позицію, озвучену напередодні незаконних виборів, про те, що їхні результати не будуть визнані. Та чітку позицію про те, що Крим є невід’ємною частиною України. Гарант відзначив, рішення ОБСЄ та інших наших міжнародних партнерів не брати участь у спостереженні за незаконними виборами на окупованому півострові. Порошенко висловив сподівання, що у підсумковому звіті міжнародної місії буде чітко вказано на незаконність проведення російських виборів на території українського Криму.
Петро Порошенко, Президент України:

Результати незаконного голосування є нікчемними та не матимуть жодних правових наслідків. Легітимними президентськими виборами в Криму можуть бути лише вибори Президента України. Ми посилимо наші зусилля, у тому числі в рамках міжнародних організацій та судових інстанцій для того, щоб покласти край грубому порушенню окупаційною владою прав людини в Криму. Україна також продовжить боротьбу за звільнення всіх без виключення українських політичних в’язнів, які перебувають за ґратами на півострові та в Росії. Ми маємо опрацювати перелік тих осіб, які планували, сприяли, організовували, агітували чи брали участь у зухвалому виборчому процесі в Криму та представити його для зміцнення санкцій проти окупаційної російської влади. Легітимність президентських виборів в РФ та нібито обраного на них кандидата ставиться під сумнів не лише незаконним проведенням голосування в тимчасово окупованому Криму. Це в цілому був політичний фарс, який не має нічого спільного із виборами в демократичному розумінні цього процесу. Це був вибір без вибору, без реальної політичної конкуренції, без свободи слова, без рівних можливостей. І ми закликаємо міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль. Я вдячний тим кримчанам, які не взяли участь у цьому фарсі, незважаючи на серйозний тиск, який вони зазнавали. Їм погрожували, примушували, зазивали на так звані дільниці подарунками. Але їхній мовчазний протест красномовно засвідчив – Крим – це Україна!!!

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023