Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Подружив Чайковський: найвідоміші музиканти з Харкова виступлять на одній сцені (22.02)

У п’ятницю, 22 лютого на сцену Будинку Алчевських вийдуть відразу два музиканта з Харкова, які зробили успішну кар’єру на Заході – диригент Роман Рeзнік і скрипаль Валерій Соколов. Разом з Молодіжним академічним симфонічний оркестром “Слобожанський” вони виступлять у концерті “Reznik & Sokolov. Час класики “. Музиканти подружилися пару місяців назад на концерті в Осло, де Валерій грав Чайковського. Це їх перший спільний виступ в рідному місті. У програмі концерту – симфонії Гайдна і Бетховена, а також Камерний концерт «Pieta». Цей твір, написаний спеціально для Валерія Соколова, прозвучить в Харкові вперше.

масо слобожанский, харьков

Концерти Романа Рєзніка з МАСО «Слобожанський» проходять кілька разів на рік. Роман – провідний фаготист Філармонічного Оркестру Осло (Норвегія), а з недавніх пір часу ще і диригент, який працює з оркестрами Швеції, Норвегії, Німеччини, Італії та Польщі. Музикант зізнається, що музикування з оркестрантами МАСО “Слобожанський” приносить йому величезне задоволення, та й виступати в рідному Харкові він любить. Останній такий концерт відбувся на початку листопада минулого року. І ось, через всього декілька місяців, Роман знову виступить в рідному місті. На цей раз – разом з ще одним іменитим музикантом з Харкова, скрипалем Валерієм Соколовим. Творчі кар’єри Соколова і Резніка в Європі довгий час розвивалися паралельно. І ось тепер вони виступлять разом.

Валерій Соколов заслужено вважається одним з кращих скрипалів світу, його концерти з успіхом проходять на кращих концертних майданчиках Європи Азії і Америки. – каже Роман. – Ми знали один одного «заочно», але вперше зустрілися лише пару місяців тому в Осло, на концерті Філармонічного оркестру, в якому я працюю. Разом з оркестром Валерій феноменально зіграв концерт Чайковського. Ось тоді я і запропонував йому виступити спільно. І я дуже радий, що він погодився.

Творча співпраця двох чудових харківських музикантів, впевнені організатори, подарує чимало позитивних емоцій шанувальникам мистецтва.

Концерти Валерія Соколова в Харкові – завжди музична подія, – стверджує директор МАСО” Слобожанський “Олена Єрьоміна. – Валерій любить виступати перед рідною і знайомою харківською публікою, а глядачі охоче і з задоволенням приходять на його виступи. Крім того, на концерті “Reznik & Sokolov. Час класики”, Валерій зіграє твір, яке був написаний спеціально для нього і в Харкові прозвучить вперше. Це Камерний концерт «Pieta» для скрипки з оркестром, сучасного композитора Володимира Ґеніна. Світова прем’єра цього твору відбулась лише в квітні минулого року, в Мюнхенській філармонії.

Також у концертній програмі будуть виконані Симфонія № 104 Йозефа Гайдна і Симфонія № 5 Людвіга ван Бетховена.

Бетховен і Гайдн – два великих представника віденської класичної школи. Симфонія 104 є апофеозом симфонічного творчості Гайдна. – розповідає диригент Роман Резнік. – А симфонія №5 Людвіга ван Бетховена для свого часу стала революційним явищем в симфонічній музиці. Це один з найзнаменитіших і популярних творів класичної музики і одна з найбільш часто виконуваних симфоній, а музика з неї звучить у багатьох фільмах, серед них «12 друзів Оушена», «Пітер Пен», «Штурм Білого Дому» та інші.

Нагадаємо, що концерт Reznik & Sokolov. «Час класики» відбудеться в найближчу п’ятницю, 22 лютого, в Будинку Алчевських, о 19:00. Наступний виступ МАСО пройде в суботу 9 березня теж в Будинку Алчевських. Це буде концерт «Музичне принесення коханим», на якому заспіває київський тенор Ангел Георгієв, а симфонічний оркестр виконає композиції, написані сучасними композиторами в честь улюблених жінок. Багато з них прозвучать вперше. Диригент – Сергій Лихоманенко (Київ). Початок о 19:00.

Придбати квитки на концерт можна:

  • в касі МАСО «Слобожанський», тел .: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).
  • Інтернет-білет
  • Кarabas.com

Ресурси МАСО «Слобожанський»:

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023