Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Підведені підсумки роботи за 2018 рік Харківського апеляційного суду та місцевих судів

У Харківському апеляційному суді відбулась нарада з головами місцевих судів. Основними питаннями залишаються строки розгляду справ та якість судочинства, адже протягом 2018 року суди Харківської області працювали у важких умовах.Так тільки 2 суди – Валківський та Сахновщинський працювали у повному складі. Найбільш складні умови склалися в  #новиниХаркова, підсумки2018, Харківський апеляційний судЧервонозаводському, Дзержинському, Ізюмському районному суді Харківської області. Так в Червонозаводському районному суді замість 15 суддів працювали лише 5, в Ізюмському – з 10 – 3, в Дзержинському – з 22 – лише 10. Загалом протягом 2018 року судами Харківської області було розглянуто 221 410 справ та матеріалів усіх категорій – це на 18.6% ніж у 2017. Значно збільшилась кількість кримінальних справ і матеріалів, а саме на 36.6%, цивільних на 11.1%. Але незважаючи на велику кількість, суди дотримувалися строків розгляду справ згідно з вимогами діючого процесуального законодавства. Суддям першої інстанції також було надано методичну допомогу та доведені узагальнення до відому задля використання під час прийняття судових рішень по справам.

Антоніна Колтунова, Голова Харківського апеляційного суду:

Деякі категорії справ потребують єдності судової практики, тому судом апеляційної інстанції проведено ряд узагальнень справ різних категорій, як то у кримінальному провадженні, справах про адміністративні правопорушення, у цивільних справах.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023