Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Під Харковом священик на авто вщент зніс 9 могил на кладовище

Під Харковом священик проїхався кладовищем ніби трасою та вщент зніс 9 могил. Непересічна ДТП сталася на Липецькому цвинтарі,як стало відомо Вісті Ньюс. Свідки переконують, місцевий батюшка був на підпитку та двічі сідав за кермо, вже знаходячись на надгробках. У поліції поки не повідомляють, чи був священик “під градусом”, а ось колеги святого отця не виключають – у того міг статися мікроінсульт. Наслідки раллі кладовищем побачили наші журналісти.

П’ятниця перша година дня. Тойота РАВ влетіла на могили. Водій зніс 9 надгробків. За кермом позашляховика виявився священик.

Отець Михайло служить у місцевому храмі. Чоловік не одразу вийшов із машини, а коли спромігся на це – тільки розвів руками.

Працівники цвинтаря вибігли на шум і саме застали спроби святого отця розвернутися на могилах і виїхати з хрестів. Далі батюшка вдруге сів за кермо.

Сергій Саакян, працівник цвинтаря:

Заглушили машину, сняли клеммы с аккумулятора ему, чтобы он не завелся дальше. Походили, посмотрели, я заснял, что смог и пошел обратно в цех кофе допивать. Слышу, а он опять пытается выехать, и машина уже аж там.

Очевидці стверджують – коли все сталося, святий отець приїхав відспівувати померлого. І навіть після потрощення могил прагнув піти працювати.

Анатолій, працівник цвинтаря:
Ехали похороны, он за ними, выпивший. Я здесь 33 года работаю – это впервые!

Сергій Саакян, працівник цвинтаря:

Похороны уехали дальше, не ждали его. Он вышел, берет свое кадило, все причандалье то, что ему надо, и говорит, а куда они уехали без меня? То есть он даже не осознавал, что он наторил, что он наделал. Он пытался с директором договорить, давайте я договорюсь – давайте за 2-3 дня все восстановим.

Зранку суботи на кладовищі шоковані родичі. У Вікторії тут поховані чоловік і його батьки. По шматках збирає надгробки з трьох могил і плаче.

Вікторія Рудік, постраждала:

Слов нет. Я постоянно хожу в эту церковь. Все время с ним общаюсь, разговариваю. Как можно? Это батюшка, которому верим, мы доверяем, ждем от них спасения. Это те люди, как можно нажраться, упиться и так глумиться над могилами?

Віктор Рудік, постраждалий:

Ну что? Вот брат мой, вот отец и мать – ничего нет.

Зустрітися з героєм відео родичі в суботу зранку не змогли. Він не прибув на цвинтары, у храмі Священномученика Олександра його також немає. Колеги наголошують, отця Михайла викликали до харківської єпархії, де вже почали розслідування.

Отець Сергій Кіт, протоієрей:
Экспертизы крови, по словам отца Михаила, не было. Нет алкоголя. Он сам, по его словам, добровольно по его словам пошел на экспертизу. А еще пойдет к врачу – может быть микроинсульт был.

У храмі наголошують, священик пообіцяв компенсувати збитки людям, могили родичів яких переїхав, та особисто вибачитися. Цікаво, що це не перша аварія за участі батюшки. І в храмі про це знають.

Отець, Сергій Кіт протоієрей:
Про одну аварию знаю, но якобы легкую, но я там не знаю никаких условиях это все было.

Свою версію подій озвучив і водій Тойоти – протоієрей отець Михаїл.

Отець Михаїл, протоієрей:

На кладбище, когда перебегал человек, мне пришлось свернуть и я въехал, для того, чтобы конечно же уйти от страшной трагедии, мне пришлось свернуть на могилки. Я находился конечно же в стрессовом состоянии, я человек уже не молодой и когда я пытался выйти из этих могилок, об этом, конечно я не думал. Кто был в такой ситуации, тот понимает. Меня полиция отвезла на освидетельствование, для того, чтоб я сдал анализы. Анализ будет готов во вторник. Я 100% уверен, что никаких алкогольных или наркотических средств там не будет обнаружено.

У поліції  експертиза показала, що  у крові священика алкоголю немає.

За почавлені надгробки святому отцю може загрожувати до 3 років позбавлення волі. Адже його дії кваліфікували як наругу над могилами.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023