Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Під Балаклією ліквідували масштабну пожежу на сміттєзвалищі

На Харківщині масштабна пожежа на сміттєзвалищі, як стало відомо Вісті Ньюс. Останнє за кілька кілометрів від горезвісного арсеналу № 65. У неділю під Балаклією спалахнув стихійний смітник. І хоча активну фазу пожежі вже здолали, станом на понеділок сміття і досі тліло. 26-го серпня вогонь на сміттєзвалищі гасили, залучивши вертольоти. Адже полум’я вирувало на площі у півтора гектара. Через спеку та вітер воно могло перекинутися на лісосмугу, а наступним на шляху пожежі мало бути міське звалище побутових відходів. Рятувальники наголошують, якби спалахнуло воно, пожежа могла стати затяжною та в кілька разів небезпечнішою. Найближче житло від пожежі знаходилося на відстані 1 км, а об’єкти Міноборони – 7 км.

Нагадаємо, йдеться про ті самі склади, вибухи на яких у березні минулого року спричинили значні руйнування в кількох районах Балаклії та навіть коштували життя людині. Загалом над ліквідацією працювали 9 пожежно-рятувальних підрозділів із 5 районів області. Локалізувати вогонь бійцям ДСНС вдалося тільки о 17-й годині, після того як гелікоптер здійснив 20 скидів води. За добу після пожежі на місці все ще чергують рятувальники та проливають підземні осередки тління.

Ігор Лупандін, помічник керівника Управління ДСНС у Харківській області:
Приостанавливается тление, которое есть на глубине 2-3 метра. Никакой угрозы распространения огня на данный момент нет. Идет частичная такая засыпка и проливка этих участков, где идет наиболее интенсивное тление. Предварительная причина, которая рассматривается, – это занос открытого источника огня неизвестным лицом.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023