Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Петро Порошенко: Цей суд має бути ефективною антикорупційною інституцією

Президент Петро Порошенко зробив заяви, коли в Україні запрацює Верховний суд, і яким буде Антикорупційне судочинство. Про це він поінформував під час зустрічі з колективом Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка, як стало відомо Вісті Ньюс. Також глава держави наголосив, що паралельно з запуском процесу ухвалення Закону та створення антикорупційного суду, він запропонує кілька швидких рішень для того, щоб прискорити боротьбу з корупцією.

Зокрема, найближчим часом створять спеціалізовану антикорупційну палату у новому Верховному Суді, яка буде касаційною інстанцією для всіх антикорупційних справ.

Петро Порошенко, Президент України:

Верховний суд запрацює вже цього року. І, без сумніву, це буде кращий його склад за всі роки незалежності. Бо його суддями вперше стануть науковці, представники найкращих правозахисних шкіл, його суддями вперше стануть адвокати, відомі правозахисники, які роками і десятиліттями відстоювали інтереси простих українців в Європейському суді з прав людини, а також судді першої та другої інстанцій. І базовим для старту судової реформи також став закон, який прийняла Верховна Рада “Закон про судоустрій і статус суду”.

Питання в створенні справді ефективного незалежного судового органу, який спеціалізуватиметься на боротьбі з корупцією та допоможе пришвидшити розгляд справ проти корупціонерів, ким би ці корупціонери не були викриті. Антикорупційний суд має формуватися на конкурсній основі під пильним наглядом української громадськості. Проте я вважаю, що неможливо, щоб цей суд перетворився на політичну інквізицію, як дехто мріє. Наголошую, про це не може бути й мови. Цей суд має бути ефективною антикорупційною інституцією, яка керується верховенством права і принципами національного суверенітету. Українці самі здатні сформувати судову систему, включно з антикорупційним судом.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023