Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Петро Порошенко продовжить боротися за військових полонених

Президент України буде продовжувати боротися за заручників, які лишаються на тимчасово окупованих територіях і в Росії, як стало відомо Вісті Ньюс. Він дав доручення негайно відновити переговори щодо їхнього повернення. Петро Порошенко сказав про це під час робочої поїздки до Одеської області. Тим часом військові медики обстежують стан здоров’я визволених із полону 27-го грудня. З лікарями спілкувалися журналісти Військового телебачення:

У Київському військовому шпиталі розповіли про стан визволених заручників. До них доправили 24 військовослужбовців, які перебували в полоні в ОРДЛО.
Сергій Прокопчук, тво провідного терапевта Київського військового госпіталю:
18 пацієнтів було госпіталізовано в терапевтичний стаціонар і 6 госпіталізовано в хірургічний стаціонар. На щастя, загальний стан всіх пацієнтів, які прибули на обстеження в військово-медичний центр, задовільний. Зараз проводиться планове обстеження повноцінне, це загальний аналіз крові, сечі, розгорнуті біохімічні аналізи, ультразвукові дослідження черевної порожнини, рентгенологічне дослідження, комп’ютерна томографія.

Загальний стан визволених, медики оцінюють як стабільний. І наголошують, принаймні стабільний як на те, що вони перенесли. Своїх пацієнтів обіцяють відпустити святкувати Новий рік вдома, але потім очікують назад.

Сергій Грилюк, начальник управління психологічного забезпечення ЗС України:
У всіх у них стан ейфорії. Це може продовжуватися 3,5, як у кого, до 10 днів. Потім буде в будь-якому разі спад. І розуміння того, що з ними відбувалося, і які могли бути наслідки.

Ростислав Гибало, провідний хірург Київського військового госпіталю:
Жоден із пацієнтів не потребує оперативного лікування на теперішній час. Я думаю, протягом 1-2 діб буде проведене поглиблене обстеження пацієнтів. І ми відпустим їх на свята додому, до рідних. А після спілкування з рідними вони вже повернуться до нас для проходження реабілітації та якщо це буде потрібно хірургічного лікування.

Усі колишні заручники пройдуть поглиблене медичне обстеження, лікування та реабілітацію. Військові медики розповіли, що до цього обміну вони готувалися з серпня. Зокрема, вивчали досвід інших країн.

Сергій Грилюк, начальник управління психологічного забезпечення ЗС України:
Значну роботу було проведено з фахівцями Сполучених Штатів, і на цей момент ми як раз вийшли з підготовленими фахівцями. Була спільна робота всього сектору безпеки та оборони України. Робота скоординована. На сьогоднішній день нам досить успішно вдалося попрацювати перед звільненням заручників із представниками сімей військовослужбовців. На сьогоднішній день є взаємодія практично з усіма сім’ями, а також військовослужбовцями.

Наразі й за визволеними полоненими, і за їхніми родинами закріплений психологічний супровід.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023