Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Перша відправка призовників із Харкова відбулась

У Харкові цьогоріч відправку на кілька днів відклали через проведення другого туру виборів Президента. Від Харківської області з призовних пунктів на строкову службу мають відправитися півтори тисячі юнаків. Загалом в Україні призову у квітні-червні підлягатимуть майже 19 тисяч хлопців віком від 20 до 27 років.

У першій відправці весняного призову від Харківщини півсотні юнаків. Після урочистих зборів на них чекає 3 місяці навчання, далі вже військові частини.

Хлопці йдуть на службу свідомо. Жартують і вже будують плани після строкової служби.

Василь Керновській, строковик із Харкова:

Проснулся утром, чем думаю заняться – поеду в армию, послужу, попробуем сделать карьеру попробуем пробиться куда-то дальше и научиться автомат правильной стороной держать.

Я планировал пойти в ВДВ, но так как получил уже отношение от подполковника на службу безопасности охраны государственной тайны, думаю в этой сфере и продолжать.

Традиційно чоловіків розприділяють до ЗСУ, Нацгвардії, прикордонного відомства та державної спецслужби транспорту. 15 із усього призову стануть частиною братства морської піхоти. Тут жорсткі умови відбору: богатирське здоров’я та зріст.

Кирило Простотін, строковик із Харківської області:

Когда проходил областную комиссию, приписали в морскую пехоту. Пока жду своего назначения.

Мне кажется, это какая-то элита. Они должны действовать и на земле, и на воде, и в воздухе, почему-то так кажется.

В обласному Департаменті оборонної мобілізаційної роботи наголошують, призовна кампанія збільшилася у порівнянні з осінню минулого року, але проходить так само спокійно та без примусу.

Олексій Максимов, директор департаменту оборонної мобілізаційної роботи при ХОДА:

Яка була форма одягу, яка була норма харчування, яке було ставлення-відношення зараз саме оці хлопці, їх ніхто не ловив, вони самі прийшли, це говорить про те що є мотивація є розуміння безпосередньо у військах навчальні центри це зараз сучасні центри.

Загальний обсяг видатків для проведення весняного призову 2019 року становить 73,79 мільйона гривень. Кабмін затвердив обсяг видатків на одного призовника у розмірі 3 935 гривень і 13 копійок.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023